Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Bandić planira ulupati u Maksimir dodatnih 280 milijuna kuna

ZAGREB - Ako je vjerovati oglasu koji je Grad Zagreb objavio u Narodnim novinama, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić priprema se ulupati oko 280 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno, gotovo 40 milijuna eura, u rekonstrukciju i natkrivanje sjeverne i zapadne tribine stadiona Maksimir. Trenutno se radi na prvoj fazi: zagrebački Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport pokrenuo je postupak prikupljanja ponuda za izradu projektne dokumentacije tog posla, što će, po prvim procjenama, stajati oko 3,8 milijuna kuna, opet bez PDV-a. U projektnom zadatku traži se rješenje natkrivanja obje tribine čeličnom krovnom konstrukcijom, ali ispitivanje stabilnosti njihove konstrukcije i uređenje prostora u njihovoj unutrašnjosti.
Međutim, od arhitekata se očekuje da ponude i idejno rješenje za istočnu i južnu tribinu, kako bi se jednom u budućnosti i njih obnovilo i konačno sklopilo u jednu logičnu cjelinu, piše Tportal.
Ostvari li se ta najava, Maksimir će postati jedan od skupljih stadiona ove veličine u Europi, pogotovo jer se ne radi o novoj izgradnji, nego tek o rekonstrukciji.
U zadnjoj - započetoj i nikad dovršenoj - obnovi koja službeno traje još od 1998. godine, po medijskim napisima, uloženo je preko 90 milijuna eura,
a unatoč tome Zagreb je u nekoliko relevantnih istraživanja proglašen gradom s jednim od najružnijih stadiona.
Usporedbe radi, novi stadioni za 30 do 40 tisuća gledatelja u Njemačkoj i Španjolskoj grade se za 50 do 60 milijuna eura apartmani Zadar

Post je objavljen 16.11.2015. u 07:44 sati.