Dobro vam jutro, dragi moji!
Što bi bilo bolje za početak ugodnog vikenda od ove super torte? Jedno novo otkriće u mojem malom svijetu slastica koje je oduševilo cijelu obitelj. Miris poprženih lješnjaka još i sada se širi kuhinjom. Toplo vam preporučujem da isprobate ovu predivnu,sočnu i slasnu tortu.
Biskvit:
5 jaja
prstohvat soli
2 žlice gustina
3 žlice kakaa
prašak za pecivo
100 g šećera
80 g maslaca
1 žlica arome vanilije
100 g lješnjaka
Prvo miksajte bjelanjke s pinkom soli i ostavite sa strane. Žutanjke i šećer miksajte pa dodajte polako ostale sastojke. Maslac dodajte otopljen, a lješnjake popržene i grubo nasjeckane. Na kraju lagano, ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u podmazan kalup i pecite na 180*C oko pola sata. Biskvit ohladite i prerežite na pola.
Krema:
700 ml mlijeka
3 žlice lino lade - milk
60 g šećera
80 g gustina
1 žlica arome vanilije
200 ml vrhnja za šlag
Stavite kuhati 500 ml mlijeka i lino ladu. Ostatak mlijeka miksati sa gustinom, šećerom i vanilijom te zakuhati u vruće mlijeko. Kada se krema ohladi dodati joj već izrađeni šlag.
Postupak slaganja torte: biskvit - pola kreme - biskvit - ostatak kreme
Posipati sa 50 g poprženih i grubo narezanih lješnjaka.
Servus i uživajte u torti i vikendu :)