Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/taste-of-life

Marketing

Čokoladna torta

Nedjelja je dan za obitelj. Dan posvećen ljubavi, razumijevanju te "rapsodiji" okusa na našim nepcima.
Nedjelja je dan za čokoladu u svim mogućim oblicima. Red čokolade. Red pozitive. I tako redom.
Čokolada se od davnina smatrala hranom bogova i dobra je za naše zdravlje.

Tako sam se i ja odlučila spremiti čokoladnu tortu i podići raspoloženje svojim najmilijima.

Što vam je sve potrebno:

Sastojci za biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
pola praška za pecivo
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
2 žlice kakaa

KREMA:
1/2l slatkog vrhnja
250g čokolade za kuhanje

PRIPREMA:
Pećnicu upalite na 180c i neka se dobro ugrije.
Izmiksajte žumanjke sa šećerom. Malo po malo dodavajte ulje i mlijeko uz stalno miksanje.
Također smjesi dodajte i brašno, koje ste prethodno pomiješali s kakaom i praškom za pecivo.
Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg te ih lagano, lagano sa špatulicom umiješajte u smjesu.
Kalup za torte lagano premažite sa kistićem umočenim u ulje, te ga pobrašnite.
Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 20 minuta. Ovisno o jačini vaše pećnice.
Kao provjeru da li vam je tijesto pečeno možete koristiti čačkalicu koju utisnete u sredinu biskvita. Ako vam se smjesa ne lovi za čačkalicu biskvit je pečen.
Pečenom biskvitu poravnajte gornji sloj korice. Najbolje vam je za to koristiti nož za kruha, a to će vam ujedno i osigurati da se krema neće micati sa biskvita.

U slatko vrhnje za šlag dodajte čokoladu koju ste prethodno nasjeckali na sitno, stavite na vatru uz stalno miješanje. Kremu kuhajte dok se čokolada ne otopi. Nikako nemojte zakuhati vrhnje za šlag, već je dovoljno da se čokolada stopi sa vrhnjem.
Kremu izlijte na topli biskvit ( nikako ne vrući ).
Tortu je potrebno dobro ohladiti.
Ukrasite po želji.



Post je objavljen 08.11.2015. u 17:07 sati.