Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zaboland

Marketing

Kako nas je napustio Jan-Kees

U petak je u krematoriju Dieren bio ispricaj Jan-Keesa. Jan-Kees je bio od ove godine clan tehnicke komisije kluba u kojem radim. Prije toga i trener, te je zelio jos vise u tome napredovati. U mladosti se bavio nogometom, kasnije zaposlen na odgovornoj funkciji u medjunarodnoj firmi. Ozenjen za Annet, otac troje djece, zivio je u kucu u krasnom predgradju. Vrlo ambiciozan, odgovoran, ali i uvijek spreman za humor... Napustio nas je u 52. godini zivota. Jan-Kees je pocinio samoubojstvo bacivsi se pod vlak. Kratko prije to toga je nazvao suprugu i mladju kcer i rekao im kako mu je zao, ali da jednostavno zivot vise ne moze podnijeti.

Na ispracaju je bilo mozda i 400 ljudi. Ispracaj je trajao dva sata. Njegova zena, njegova djeca (19, 11 i 9 godina), sestra, punica najbolji prijatelji, kolege su se dirljivim govorima punim ljubavi oprostili od njega. Nitko se nije mogao pomiriti s njegovim izborom, ali nitko nije imao izbora. Izmedju govora su se vrtjele slike iz zivota Jan-Keesa. Od djetinstva, mladosti, do obitelji i njegove djece. Sve same lijepe slike sretnih i nasmijanih ljudi. Kao iz neke druge price. Iz neke price sa happy endom.

Njegova supruga Annet je procitala dijelove njegovog oprostajnog pisma. „Ja vas volim najvise na svijetu i nemojte nikada misliti da je problem bio u vama. Problem je u meni. Ja sam uvijek trazio od sebe da budem najbolji u svemu. Najbolji u sportu, najbolji na poslu, najbolji otac. Umoran sam od toga. Preumoran. Siguran sam da cete se i vi bez mene snaci. Nemojte si molim vas nista predbacivati.“

Jan-Keesov kovceg je bio saren. Sa sportskim motivima su ga oslikali clanovi obitelji i najbolji prijatelji. Gosti su bili zamoljeni da ponesu samo jedan cvijet. Na kraju su svi prolazili pored lijesa kako bi se oprostili i cvijet ostavili u plasticnim vazama. Kada sam ja stavio svoj cvijet, vaza se pod tezinom prevrnula i cvijece se rasipalo po podu. Na trenutak mi je bilo neugodno i pomislio sam da to trebam brzo podignuti, ali vec trenutak poslije sam shvatio jaku simboliku tog prosutog cvijeca... Oprostaj.


Post je objavljen 07.11.2015. u 23:31 sati.