Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kojotica

Marketing

Vijesti iz budućnosti

Ne volim politiku u moju butigu ali tek tako za usporedbu predizborni post od 18.11.2011 sa ondašnjeg bloga nadrkane domaćice...

Ležeći na kauču uz kokice, gledamo mi sinoć predizborne spotove dvaju glavnih izbornih rivala.

Kukuriku, dobar dan, evo sviće zora našeg boljeg života. Glasate li za nas, naravno. Barem tako obećavaju navodni lijevi, podsjećajući me po nečemu na reklamu za Cedevitu, samo što je razdraganu poduzetnicu (čiji život piše napitak u prahu) u narančastom kostimu, zamijenio nešto mrkiji, no to će valjda reći - ozbiljniji i odlučniji - Zoki Milanović. O prahu ni riječi, no po bezrazložnom optimizmu, te planu koji navodno postoji, ali ga nitko još nije vidio, zaključujem da nije boje naranče.

Žvačući one kokice i gadjajući se njima, Peppers komentira, kako kod nas nema nikakvog humora, kad se pojavi stand up komičarka, kojoj nema ravne od Vardara do Triglava.

Još jedan novi predizborni spot, pa di ćeš veće komedije. Zapravo, najprije smo se prestrašili kako je netko od važnih državnih dužnosnika prnuo u fenjer. Jaca u darkerskom izdanju, objašnjava kako nije ovo novi HDZ, samo je opran Perwollom. I zato se oni ne boje, Domestos ubija sve poznate i nepoznate protivnike. A bogami i zadnju trunku zdravog razuma.



Slušajući ova sranja, pomislih kako bih zapravo na izbore izašla jedino u slučaju, kada bi se pojavio predizborni spot u kojem bi predsjednik stranke močio dupe u jakuzziju, ispijajući šampanjac, okružen sa tri starlete (da ne kažem politički nekorektno kurvetine), veselo se smiješkao uz slijedeće riječi:

"Lipi moji, kao što i vi i ja dobro znamo, predizborna su obećanja običan kurac od ovce Gregora. Jel' tako? Jel' se sjećate da je ikada ijedna stranka ispunila predizborna obećanja? Ne? Ni ja! I zato jer vam predizborna obećanja ionako neću moći ostvariti, ja vam, dragi moji, ne obećavam ništa.

Čemu da vas lažem, da vam mažem oči, pričam o boljem životu, gospodarskom razvitku, sreći vašoj kad Hrvatska udje u Evropu? Oduvijek sam se čvrsto držao misli kako je bolje biti u srcu Balkana, nego na šupku Evrope. Pa di ćeš boljeg mjesta za život od Balkana, gdje se može uživati ko bubreg u loju, baviš li se običnom politikom?

Dragi moji sugradjani, poštovani birači, toliko ste puta dokazali svoju humanost. Lako vas je izmanipulirati, posebno u ovo predbožićno vrijeme darivanja. Jeste li jednom razbili kasicu prasicu svojega djeteta, kako bi sirotoj hrvatskoj obitelji sa 17-ero djece, čija majka zatrudni kad ju ćaća samo pogleda, uplatili tu zadnju kunu, ne bi li im pomogli popraviti krov koji prokišnjava, majci omogućili da ode frizeru, a ocu da si kupi neophodne šteke Marlbora i četiri boce balića? Jeste li barem jednom poslali sms, kako bi siroto dijete, čiji otac prima triputa veću invalidsku mirovinu, no što je vaša plaća, a pritom ne radi ništa, osim što štanca djecu i glumi PTSP, dobilo novu plazmu i nintendo wii? Jeste! Znate i sami da su vas vjerojatno naguzili, no vi ste im se sami naprčili i namazali pakšu vazelinom, te im pustili da vas pozdrave onako kako se u Lici to stoljećima radi.

Neću igrati na vaše osjećajčiće, neću igrati na vašu savjest. Biti ću iskren. Kandidiram samoga sebe na izborima iz jednog jedinog razloga. Dobro, zbog nekoliko njih. Tko od vas ne bi volio sjediti u Saboru, dizati ruku, primati veliku plaću, dnevnice, imati besplatno parkiranje i čevape skoro pa zabadava u saborskoj kantini? Nitko? Eto vidite.

I zato, očekujem vaš glas na predstojećim izborima, te vas pozdravljam uz naš izborni slogan, parafrazirajući staru živovsku mudrost "Spasiš li jedan život, spasio si cijeli svijet" :
VAŠI SE SNOVI IONAKO NEĆE OSTVARITI, NO POMOGNITE BAREM DA SE OSTVARE MOJI!

Vaš Predsjednik Stranke boljeg života za moje vlastito dupe,
Turimir Popušimigalović





Neki su odletili s piste, neki su prominili liste,
al guzice su ostale iste, guzice su ostale iste.
(Manipulator, sooner or later. Manipulacije, prije il kasnije)

The Beat Fleet TBF Manipulacije Pt.1


Post je objavljen 06.11.2015. u 19:52 sati.