Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/roditelji-nedonoscadi

Marketing

U bolnici postoji jedno carstvo - neonatologija.

"U bolnici postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo. U njemu je sve nježno, u njemu je sve hrabro, u njemu se životu radujemo.
Tamo su liječnici puni ljubavi, vjere i snage, inkubatori su od čokolade. Tamo svaka sestra pazi i mazi našu djecu, tamo raste svako malo čudo vjere i nade".

S obzirom da je ovo mjesec naših heroja, nisam mogla ne sjetiti se njihovog prvog doma: neonatologije. I baš kao što kaže pjesmica, to je za mene carstvo. Odjel koji se razlikuje od svih ostalih.
Tu vas sestre uvijek nježno pogledaju, davajući vam pažljivo informacije o vašoj djeci. I kad su u poslu, a posao je brinuti za malene junake, telefon nikad "prazno" ne zvoni, uvijek su spremne odgovoriti i dati nam nove vijesti o našim ljubavima. Tu su liječnici kao njihove prve "zamjenske" mame, koji s toliko pažnje i znanja brinu da naši "poklončići" stignu doma u sigurne mamine i tatine ruke. I kad je bilo teško, držali su naše ruke i nadali se s nama. Pamtim dan kad je Dominik imao krizu i kad je naša doktorica došla do nas i rekla "ljutio me ovaj moj mali", ali "nisam mu dala", "disat će on meni". I disao je. Pamtim ih po toplini. Dominika nisam mogla primiti u naručje dok god je bio na intenzivnoj njezi. I jednog dana jedna dobra teta Sonja, kako smo ju zvali, vidjela je našu tugu i dala nam ga je na ruke nakon 80 dana i napravila sve da ga barem malo pridržimo. Koji je to lijepi dan bio. Hvala teta Sonja. Svi su bili sretni zbog nas. Pamtim i dan kada više nisam mogla izdržati i biti s njim samo sat vremena; zamolila sam naše liječnice da dođem i popodne kad nikome ne budem smetala. Doktorice su mi rekle; pa to je vaše dijete, tko vama može braniti da ga dođete vidjeti. I došla sam. Kako su to lijepi dani bili. Trebali bi svi barem jednom posjetiti to maleno carstvo, gdje se pišu najteže ali i najljepše životne priče.

Hvala od srca svim liječnicima i osoblju Odjela za neonatologiju KBC Split koji su nam pomogli u našoj borbi i koji su s puno ljubavi i pažnje brinuli o našem junaku, kada mi to nismo mogli. Pusa od Dominika!

Post je objavljen 03.11.2015. u 20:33 sati.