Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI IZ JUŽNE KOREJE PONOVO POSJETILI BJELOVAR

BJELOVAR

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima danas, 2. studenoga, u Gradskoj upravi, u maloj vijećnici Grada Bjelovara, ugostio je visoko rangirane vatrogasce iz Južne Koreje te predstavnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara i DVD Bjelovar. Korejski vatrogasci, u posjet Bjelovaru došli su iz Njemačke, gdje su otputovali 22 listopada, kako bi posjetili četiri vatrogasne postrojbe te jednu vatrogasnu postrojbu u Nizozemskoj. Nakon toga odlučili su posjetiti stare znance, vatrogasce iz Bjelovara.

Bjelovar su iz Južne Koreje posjetili njihovi vatrogasci: Zjo Hion-kook, zaposlen u glavnom vatrogasnom zapovjedništvu u Seulu, kao voditelj tima za protupožarnu sigurnost kod međunarodnih događanja u Koreji; Joo Hang-jung, zapovjednik vatrogasne postrojbe Grada Donghae i Sim Dae-young, zaposlen u vatrogasnoj postrojbi Grada Tae-baeka, kao voditelj službe vatrogasnih vozila. Zajedno s njima bili su i predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara: Davor Đalog, zapovjednik; Marijan Šingerberger, predsjednik DVD-a Bjelovar; Silvije Galić, zapovjednik DVD-a Bjelovar i Mario Milašinović, prevoditelj.

– Teško je uspoređivati organizacijski ustroj vatrogastva u Hrvatskoj s vatrogastvom u Južnoj Koreji. Teško je komparirati financijske iznose koji se izdvajaju za vatrogastvo u Hrvatskoj i za vatrogastvo u Južnoj Koreji. Naši cijenjeni gosti su izrazili svoj stav i konstatirali da je vatrogastvo u Bjelovaru dobro organizirano, dobro opremljeno, dobro funkcionira i radi. Relativno veliki iznos sredstva izdvaja se za vatrogastvo. U gradskom proračunu skoro svake godine, pa tako i 2015. godine, ukupno za vatrogastvo je planirano 7.820.000 kuna. Od toga je 5.300.000 kuna decentraliziranih, odnosno državnih sredstava, a 2.520.000 kuna su iz izvornih prihoda Grada Bjelovara. Radio orijentacije i razumijevanje ukupne problematike, to je više nego tri proračuna malih općina – rekao je Antun Korušec, gradonačelnik Bjelovara.
Image and video hosting by TinyPic
Kontakt s vatrogascima iz Južne Koreje započeli su još 2001. godine putem Internet stranice Javne vatrogasne Postrojbe Grada Bjelovara (jedne od prvih takvih stranica u Hrvatskoj). Dvije godine kasnije, 2003. Zjo Hion-kook i Joo Hang-jung dolaze u Hrvatsku na proslavu 130 godina vatrogastva u gradu Bjelovaru. Posjet dvoje kolega iz daleke Južne Koreje značajno je odjeknuo u medijima, ako i među gostima te obljetnice.

– Prvi puta kad smo posjetili vašu zemlju, sve nam je bilo ne poznato. Koreanci nisu upoznati dovoljno dobro s Hrvatskom. Nakon što smo posjetili prvi put Bjelovar i uspostavili prijateljske odnose te izmijenili informacije, postali smo puno bliži vama u Hrvatskoj – rekao je Sim Dae-young, zaposlen u vatrogasnoj postrojbi Grada Tae-baeka.…. pročitaj više

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 03.11.2015. u 09:39 sati.