Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

SINKRONICITET

Pripremajući naredni post malo proučavam knjigu holističkog fizičara F. Davida Peata "SINKRONICITET". Sinkronicitet predstavlja, najkraće rečeno, ne-uzročno povezivanje pojava. O ovome je prvi pisao poznati psiholog Carl Gustav Jung. Drugim riječima, neke se pojave u životu jednostavno "vole dešavati zajedno", kako je to rekao fizičarev prijatelj Arthur Koestler, autor nekih interesantnih knjiga.
U toku čitanja knjige sam, tražeći nešto drugo, otvorio jedan facikl koji valjda nisam godinama otvarao, i u njemu našao biografiju F.D. Peata. Pošto čitam njegovu knjigu tog i takvog naslova, neki sinkronicitet se tu morao naći. Dakle, ovako. Peat je rodom iz Liverpoola, grada odakle potiču The Beatles. Njegov otac bio je električar. Početkom 60-tih imao je u firmi jednog šegrta. Njegovo ime bilo je George Harrison. Jednog je lijepog dana George saopćio svojem šefu, da prekida svoj rad, jer ide sa prijateljima svirati u Njemačku. Reakcija fizičarevog oca bila je da mu je sugerirao da je sišao s uma i da će se "vratiti moleći ga na koljenima da ga primi natrag".
Interesantno je da moj post na drugom, muzičkom blogu, upravo govori o Beatlesima u Njemačkoj, u danima prije nego što su postali popularni! Očiti primjer sinkroniciteta.

Post je objavljen 02.11.2015. u 10:12 sati.