Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Truć, bla, ser, kenj...

[ispričavam se zbog vulgarnosti u tekstu u naslovu,op.a.]

Gomila demagoških govana i sranja se već standardno mogu čuti od strane raznih "eksperata za sigurnost" i "moralnih dušebrižnika". Uglavnom se, u kratkim crtama, svode na to da se kao najveći problem za bilo koju negativnu pojavu okrivljavaju fotografi (umjesto stvarnih razloga koji te pojave izazaivaju), a fotografiranje se proglašava "sumnjivom" i "opasnom" djelatnosti. I takvim se bajkama pune uši i potiče paranoja širokih narodnih masa.

Da ljudska glupost po tom pitanju doista nema kraja svjedoči i nedavna izjava direktora američkog FBI-a, koju prenosi PINAC, a koji je (upravo u takvoj demagoškoj maniri) izjavio kako su za povećanu stopu ubojstava u Americi krivi ni više ni manje nego - ljudi s kamerama!

FBI Director Blames Citizens with Cameras for Increase in Homicides

Dotični naime tvrdi da je to zbog toga što je "polciju strah obavljati svoj posao da ne bi bili snimljeni i postali viralna senzacija". S druge strane, upravo su građani s kamerama pružili glavne dokaze (u obliku snimaka) u situacijama gdje je dolazilo do slučajeva policijske brutalnosti (premlaćivanja, pucanja na nenaoružane ljude i slično...). Ono što dotični zapravo pokušava je već standardna manipulacija kojom se pokušava skrenuti pažnja sa pravih problema (odgovrnost polcije za prekoračenje ovlasti) na način da se traže dežurni krivci (naravno, fotografi i snimatelji).

Post je objavljen 01.11.2015. u 20:21 sati.