Kako mi je radijus kretanja, u zadnje dane, prilično ograničen ... malo san se uvatija špakera ... Prova san ... osokoljen uspjehon majoneze ala Dine malo proširit moje dosta kržljave kulinarske horizonte, pa san u potrazi za nečin laganin, da se ne izgubin u ricetima, a i da šteta bude manja ako slučajno, nedajBože, ča pojde po zlu
Listajući po internetu, sasvin san slučajno naletija na prijedlog za zgodan recesijski obrok
To me baš sitilo na one davne materine brzance ... pofrigat kumpire vulgaris u pršuru (pomfri, za sjevernjake) pa ih polit sa jajima.
Ovde je priča malo proširena, triba kumpire i kapulu iskidat na male kockice, pa i lagano šufigavat (pirjat, za sjevernjake) na laganoj vatrici. E tu san ovo "laganoj vatrici" svatija previše doslovno, pa je malo duže potrajalo (skoro uru, namisto 30 min), a i kumpir se zato više skuva nego pofriga. Pri kraju san meknija i malo pancete, da pusti i ona svoj šug ... Nakon ča je to bilo gotovo, izvadija san sve u pašabrodu (cjediljku, za sjevernjake) doda san pripremljena žbačena jaja i dobro izmiša.
Posli san već korišteno ulje vratija u pršuru, i cilu smjesu lagano doda na ugrijano uje. Nakon ča se donja strana dobro ispekla, pomoću velikoga pijata sve san pribacija na drugu stranu, jer se nisan tija igrat velikoga kuvara i debele palačinke Just in case ...
Meni se krajnji rezultat svidija ... ali moje mišljenje nije mjerodavno, jer jeman prilično veliki raspon spize ča me zanima i koju bi rado potaraca
Prvi test san jedva proša ... Vinka je složila facu, kad san joj reka da unutra jema i kapule, a dotle je prilično slasno izila prvi zalogaj ... znači psihologija
Photo: www.dnevnik.hr
Ispalo je skoro isto ka na gornjoj slici, moraćete mi virovat na rič jerbo san u kreativnoj ognjici kulinarskoga truda zaboravija slikat svoj uradak
Zakonita je potaracala sve ča smo jon ostavili. Eto, nerješeno!
Do idućega kulinarskoga pokušaja ... zdravi i veseli bili!
Post je objavljen 31.10.2015. u 21:40 sati.