Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U BELLUNU PRVI MEĐUNARODNI SUSRET HRVATSKIH I TALIJANSKIH VATROGASACA

BELLUNO
Piše: Damir Trinajstić

U vatrogasnoj postrojbi vatrogasaca Belluno održan je prvi međunarodni susret talijanskih i hrvatskih vatrogasaca s ciljem zajedničke provjere složenog mehanizma spašavanja u slučaju potresa. Cilj ove simulacije bio je unaprijediti znanja i poboljšati provedbu međunarodnih smjernica.
Image and video hosting by TinyPic
Simuliran je potres u području Toigo uslijed kojeg je došlo do urušavanja hotelskog objekta unutar kojeg su se nalazili samo zaposlenici koji su provodili radove održavanja objekta. Na mjestu događaja su intervenirali talijanski vatrogasci uz pomoć hrvatskih kolega iz Rijeke i Opatije, ukupno njih 17 USAR stručnjaka (Urban Search and Rescue) i vodiča potražnih pasa. Timovi su međusobno surađivali u pretraživanju i spašavanju unesrećenih.
Image and video hosting by TinyPic
Zapovjednik vatrogasaca Belluna, Vincenzo Giordano, je naglasio važnost ovakve međunarodne razmjene iskustava s ciljem standardizacije različitih sustava pristupa različitim scenarijima spašavanja koji se sve češće manifestiraju u različitim zemljama. Zamjenik zapovjednika vatrogasaca Venecije, Giorgio Basile je tijekom brifinga, zajedno s inozemnim kolegama, analizirao provedene postupke i teškoće na koje se naišlo tijekom primjene različitih pristupa USAR sustavu koji koriste talijanski i hrvatski vatrogasci.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 30.10.2015. u 08:01 sati.