Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Ako je nekome promaklo...

Jedna kolegica blogerica opisala u jednom svom postu situaciju u kojoj se zatekla. Naime, na jednom koncertu, na ulazu, zuaštitari su je zaustavili uz objašnjenje da ne smije unijeti fotoaparat, pozivajući se na - veličinu aparata.

...koje je veličine idiot?....

Poanta te situacije zapravo uopće nije u tome do koje je veličine idiot. Poanta je u tome da su "idioti" dotični organizatori koji su nametnuli zabranu, a zatim je selektivno povodili:

1. Ako je snimanje zabranjeno, onda zabrana mora biti provođena doslovno i jednako za sve. A to znači da se ne bi smjelo unositi niti DSLR-ove, niti kompaktne "idiote", niti mobitele s kamerama (oni koji su bili na koncertu Boba Dylana znati će o čemu govorim, op.a.). U suprotnom, ako se unatoč zabrani dopušta jednima a zabranjuje drugima, događa se diskriminacija, a organizator sam od sebe radi budalu.

2. Veličina fotoaparata ne igra apsolutno nikakvu ulogu po pitanju kvalitete slike i tona. Svaki fotoaparat, bez obzira na svoju fizičku veličinu bilježi slike, a poneki i video. Bez obzira radilo se o DSLR-u, kompaktnom "idiotu" ili mobitelu s kamerom. Štoviše, upravo po pitanju snimanja videa, veća je vjerojatnost da će biti snimljeni mobitelom (odmah uploadani na "Fejs), nego DSLR-om...

Naravno, tu je i pitanje čemu nositi fotoaparat ako je snimanje zabranjeno, no opet, posjedovanje/nošenje nečega nije automatski i korištenje (snimanje)...

Post je objavljen 29.10.2015. u 17:32 sati.