Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

Terezina torta


Danas mi je rođendan, dragi moji!
Nisam se nimalo dvoumila kojom tortom ću počastiti svoju malu ekipu. To je torta koja se lagano ušuljala na stranice mojih recepata i zavladala slatkim carstvom. Mogu je opisati samo jednom riječju - savršenstvo!
Tereza, hvala ti na ovom predivnom receptu:)
Sastojci za biskvit: 6 jaja, 4 žlice šećera, 1 dcl vode, 1 dcl ulja, 6 žlica oštrog brašna, 3 žlice kakaa i 1 prašak za pecivo.
Prvo izmiksajte bjelanjke, ostale sastojke miksajte zajedno i ručno sjedinite s bjelanjcima. Biskvit stavite peći na 180*C oko 30 minuta. Kada se ohladi prerežite ga na 2 dijela.
Za kremu nam je potrebno: 3 pudinga od vanilije, 2 žlice gustina, 1,5 l mlijeka, 6 žlica šećera, 200 g margarina, 200 g bijele i 200 g crne linolade.
Skuhati kremu te dodati margarin, kada se ohladila. Podijeliti na 2 dijela i u jedan dodati bijelu, a u drugi dio crnu linoladu.
Redoslijed mazanja: biskvit - bijela krema - biskvit - crna krema.
Servus i uživajte u ovoj posebnoj poslastici:)






Post je objavljen 29.10.2015. u 14:12 sati.