Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Počela gradnja nove POS-ove zgrade Kila 1 u Splitu

Prema podacima Ministarstva graditeljstva ukupna vrijednost ove investicije je 100 milijuna kuna
Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš u ponedjeljak je u Splitu otvorila gradilište za izgradnju stanova iz Programa poticane stanogradnje (POS) u novoj stambeno-poslovnoj zgradi Kila 1 te razgledala tijek radova na gradnji zgrade na lokaciji Kila 3.
Nova zgrada Kila 1 trebala bi imati 162 stana, a u sklopu zgrade predviđena je i izgradnja dječjeg vrtića. Sva potrebna projektna dokumentacija je
pripremljena, a izdano je i odobrenje za gradnju. Prema podacima Ministarstva ukupna vrijednost ove investicije je 100 milijuna kuna.
Projekt Kila jedan je od najvećih projekata POS-a u Hrvatskoj. Trenutačno se grade dvije zgrade na lokacijama Kila 3 i Kila 4 s ukupno 409 stanova, a ukupna vrijednost investicije doseže 213 milijuna kuna.
Program POS-a građanima Hrvatske omogućuje rješavanje stambenog pitanja po znatno povoljnijim uvjetima od tržišnih, uz garanciju kvalitete i završetak radova u roku. Primjerice, kreditna linija programa POS-a omogućuje korištenje kredita bez jamaca, uz prosječnu kamatnu stopu od oko 2,9 posto i s rokom otplate 30 godina (plus jedna godina počeka). Druga je pogodnost cijena stana po četvornom metru koja ne može biti viša od 1.126 eura.
Realizaciju programa poticane stanogradnje provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, a pravo kupnje imaju svi kreditno sposobni
građani prema konačnoj listi prvenstva nekretnine Split Dobri

Post je objavljen 28.10.2015. u 08:38 sati.