Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Četiri žene

Četiri žene - za pročitati, i malo zastati....


Davno je živio kralj, imao je 4 žene.

Četvrtu ženu je najviše volio i obasipao dragocjenostima, častio najboljim poslasticama. Davao joj samo sve najbolje.

Volio je i treću ženu, vodio je okolo po susjednim kraljevstvima i pokazivao joj ih. Uvijek ga je bilo strah da će ga ostaviti i otići s drugim.

Također je volio i drugu ženu. Uvijek mu je bila osoba od posebnog povjerenja, uvijek pozorna, strpljiva i ugodna. Kad god je imao kakav problem, s njom se savjetovao, a ona mu je uvijek pomagala da prebrodi teške trenutke.

Prva žena je bila odana družbenica i najviše je doprinijela blagostanju njegovog kraljevstva. Unatoč tomu, prvu ženu nije volio, iako je ona njega duboko voljela, na nju se nije ni obazirao.

Kad se razbolio i predosjetio da se bliži kraj, razmišljao je o svojem raskošnom životu i osupnut ustanovio: "Imam 4 žene, ipak, kada umrem, ostat ću potpuno sam. Kako da u smrti ne ostanem sam?"


Četvrtu ženu upita: "Najviše sam te volio, poklanjao ti najbolju odjeću, pokazivao posebnu pozornost. Sada, kad umirem, hoćeš li poći sa mnom i praviti mi društvo?"
"Ni govora!" odgovorila je četvrta žena i otišla bez riječi. Njen odgovor zarezao je poput oštra noža njegovo srce.Žalosni kralj upita treću ženu: "Cijeli život sam te volio. "Sada kad umirem, hoćeš li mi i u smrti praviti društvo?"
"Ne", je odgovorila treća žena. "Život je prelijep. Kad umreš, ponovno ću se udati i živjeti punim plućima."Gotovo očajan, upitao je drugu ženu: "Uvijek sam se tebi obraćao za pomoć i savjete, a ti si mi uvijek pomagala. "Kada umrem, hoćeš li i ti u smrt sa mnom da mi praviš društvo?". "Žao mi je, ovaj put ne mogu ti pomoći<, odgovori druga žena. >Jedino što mogu za tebe napraviti je da te pokopam." I njen odgovor je kralja pogodio kao strijela.Zatim je čuo glas: "Ja ću poći s tobom i slijediti te kamo god pođeš." Kralj se okrene i pogleda prema glasu. Pred njim je stajala prva žena. Bila je mršava, pothranjena i zapuštena. "Kada sam imao priliku, trebao sam se više brinuti o tebi," reče kralj iskreno samokritično.SADA SLIJEDI OBJAŠNJENJE:


U stvari, svi imamo u životu 4 žene.

Naša 4. žena je naše tijelo. Nevažno koliko napora uložimo u njegu i brinemo o tijelu, ono će nas na kraju ostaviti i izdati u smrti.

Naša 3. žena je imetak i sve materijalne stvari, položaj i bogatstvo. Kada umremo, naslijede ga drugi.

Naša 2. žena su obitelj i prijatelji. Nevažno koliko su nas voljeli, pomagali u životu , bili nama i mi njima oslonac, s nama ostaju do groba.

A naša 1. žena je naša duša. Višekratno zapostavljana u težnji stvaranja bogatstva, položaja, materijalnih vrijednosti, moći i užitaka. Unatoč tome duša je jedina koja će nas pratiti kamo god budemo morali poći.

Neznani autorPošalji to prijateljima koji su ti pri srcu, i pazi na svoju dušu.-------------

lp, borivoj
http://budan.blog.hr/


Post je objavljen 27.10.2015. u 08:42 sati.