Ako slučajno ne znate praviti projaru, šapnut ću vam kako se to najbrže radi.
Treba pomiješati 2 šalice bijelog kukuruznog brašna (moje je iz Kumove
vodenice, kupljeno na izletu) sa 1 šalicom mekog pšeničnog brašna.
Dodati pola šalice ulja, pa 2 šalice mlijeka
dodati prašak za pecivo
dva jajeta
i na kraju 300 g mekog bijelog sira. Ako nije slan, dodati sol. Ako vam se
zatekne kajmak, dodajte slobodno. Neće smetati ni malo slanine u
kockicama ni šunke, ali nije obavezno.
Umutiti glatku masu, sipati u uljem namazanu zagrijanu tepsiju i peći na
250 stupnjeva 5 minuta, pa 200 stupnjeva 20 minuta.
Poslužiti s jogurtom ili bjelolučanim kupusom (imate već recept)
(pravi i slika Lastavica)
Post je objavljen 27.10.2015. u 06:42 sati.