Pozdrav svima dragi moji!
Danas je dan za poseban recept.Pogačice sam radila jučer za proslavu Martinja i upotpunile su kvalitetno vino koje smo pili - pozdrav kumu Ivici! Neću reći da je lagan i jednostavan recept jer je potrebno malo više truda i obavezno brašno Farina za uspjeh. Neka vam se nađe kada budete imali želju poigrati se sa brašnom :)
Ako imate neki stari, domaći recept pošaljite ga u inbox, hvala.
Za tijesto nam je potrebno:
1 kg glatkog Farina brašna
2 jaja
2.5 dcl vrhnja
1 svježa germa
250 g margarina
4 dcl mlijeka
2 i 1/2 žličice soli
- zamijesiti tijesto i ostaviti da se digne
- smjesu margarina podijeliti na 4 dijela
- tijesto razvaljati na 2 cm debljine i premazati 1/4 margarina
- poklopiti ga prema sredini: prvo lijeva strana pa desna onda gornja pa donja strana
- ostaviti 1/2 h da odstoji pa ponoviti postupak ( ukupno mazati 4 puta)
- na kraju razvaljati na 3 cm debljine, rezati kalupom (čašom), složiti u tepsiju i premazati jajetom
- opet čekati 1/2 h da se dignu pa peći dok ne porumene!
Idealne su za druženja, piknike,rođendane...
Servus :)