Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

Faces - A Nod Is Good As A Wink To A Blind Horse (1971.)

Treći LP engleskih Facesa zaslužuje biti objavljen na ovom blogu.Ujedno je to bio drugi njihov LP objavljen te godine.Ploča je objavljena 17. studenog te godine.Rađen je u dobroj tradiciji engleskog Rock and Rolla s kraja 60 - tih i počeka 70 godina prošloga stoljeća.

Konačno dao skupini njihov dugo očekivani hit singl "Stay With me" koji im je , pomogao da ploča dospije na Billboardovu Top Ten ljestvicu, koji je svakako dokaz vrijednosti ovog albuma, , čiji je uspjeh teško odvojiti s onim njihova frontmana Roda Stewart i njegovim i iznenadnom uspješnom karijerom solo zvijezde. U malo mjeseci koje su dijelile Long Player i A Nod Rod je imao fenomenalan hit "Maggie May", a Every Picture Tells a Story, njegov treći solo album, nešto što će uskoro nepovratno oštetiti bend, ali u to vrijeme to je bio samo sreća, pomažući im donijeti uspjeh koji su zaslužili. Dakako, to nije promijenio karakter samog albuma, koji je predstavlja nešto najbolje što bend ikad napravio.

Gotovo da može biti relativan pojam, jer šlampavost je u srcu benda, ali ona se previše ne osjeća (a koja je inače primjetna kod njihovog odličanog Long Player) i koji sadrži dugačke teme , dok na ovom LP ima pjesama srednje duljine trajanja počevši od "Miss Judy Farm", do završne nešto duže kao potsjetnik na LP prvijenac "That's All You Need." Između njih, Ronnie Lane , priča proste viceve koji su izvrsno smiješni u pjesmi"You're So Rude" do srcedrapatelnih balada (apsolutno prekrasna "Debris").

Facesi prerađuji klasike kao vlastite (Chuck Berry - jev "Memphis") i općenito služe kao nonstop među teme Postoji nekoliko zapisi koji osjećaju kao nonstop teme poput A Nod - polaganog sentiša, ispočetka. To je još jedan klasik, i kada se smatralo da je bendu Long Player na svoje najbolja ploča uopće. No te 1971., teško je zamisliti drugi bend ili pjevač ima godišnje više izvanrednih albuma nego što je ovaj.

 photo MI0001663595_zpslp3rzonz.jpg

Popis Pjesama:

Side One:

1."Miss Judy's Farm" (Rod Stewart, Ronnie Wood) – 3:42
2."You're So Rude" (Ronnie Lane, Ian McLagan) – 3:46
3."Love Lives Here" (Lane, Stewart, Wood) – 3:09
4."Last Orders Please" (Lane) – 2:38
5."Stay with Me" (Stewart, Wood) – 4:42

Side Two:

1."Debris" (Lane) – 4:39
2."Memphis, Tennessee" (incorrectly titled on original U.S. pressings of the album as simply "Memphis") (Chuck Berry) – 5:31
3."Too Bad" (Stewart, Wood) – 3:16
4."That's All You Need" (Stewart, Wood) – 5:05


Personnel:

Rod Stewart – vocals
Ronnie Lane – bass, acoustic guitar, percussion, vocals
Ronnie Wood – lead, slide, acoustic and pedal steel guitars, backing vocals on "Too Bad", harmonica
Ian McLagan – piano, organ, backing vocals on "Too Bad"
Kenney Jones – drums, percussion
Harry Fowler – steel drums on "That's All You Need"

Glyn Johns – co-producer, engineer


PREUZMI



Post je objavljen 19.10.2015. u 17:48 sati.