Umutite 10 žumanaca, dodajte 140 g šećera,
pa umućenih 10 bjelanjaka, 2 žličice cimeta
(1 kesicu), pa 250 g mljevenog rogača i 3 žličice brašna.
Podmazati pleh 30x40cm i pobrašniti, usuti masu i peći na 200 stupnjeva 15 minuta.
Presjeći na dva dijela.
Ohlađeno tijesto poprskati rijetkim sirupom od šećera (jer je rogač suh),
premazati filom između kora i odozgo pa posuti sa 50 g mljevenih badema.
Rezati kriške.
Fil: Umutiti 5 cijelih jaja sa 150 g šećera i zagrijati na pari. Dodati 100 g čokolade.
Kuhati na pari dok se ne zgusne. Ohladiti i dodati 250 g umućenog maslaca
i 100 g mljevenih badema.
(pravi i slika Lastavica)
Post je objavljen 20.10.2015. u 06:44 sati.