Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Čemu blog kritika?



Kritika ni inače ne može biti ni približno dobra kao original, original je uvijek neka vrsta stvaranja, ovo ipak samo analiza stvorenog. Najpoznatiji njemački književni kritičar Reich Ranicki je cijenjen zbog svog britkog stila i bespoštednosti, tržište to zna cijeniti pa su mu se i knjige prodavale, no to ne znači da su njegove kritike Martina Walsera ili Heinricha Bölla za nas čitatelje koji ih volimo imalo relevantne, razveseljavaju prilagođene duhu današnjice kojima je pljuvanje stil života i to je to. Podsjeća me na ono Mandićevo da pornografija počinje erekcijom, sjetim se nekih Mapplethorpovih fotografija i to je to.
Još besmislenije je davati pretjeranu pozornost blog kritikama. Ponekad odem na jedan njemački blog, ak mi se servira link na twitteru kod djevojke koju pratim, blog koji je pun selfija mlade tete. E sad su se našle mudrice joj objašnjavati, da joj lice nije za selfije, da je glupo što ih objavljuje, te što je objavljeno na internetu da je podložno kritici. Svaki dan se objavljuje na tisućama blogova, sve moguće. Svi pratimo ograničen broj, svatko po svom izboru i raspoloženju, ja čak nekad otvorim i iritantni "u" blog ako mi dođe baš da mi se čitaju bedastoće, nekad me i to zabavi, al mi ne pada na pamet ostaviti komentar.
Iako je to "out" jer je ozbiljna kritika to popljuvala, volim gledati neke selfije pogotovo ipak nepbične, kao ovi što su povod posta. Volim kad mi se i jednom skrene pozornost na neki propust poput rezanja dijela tijela na fotki ili tanjura ili slično, al ako ti jako smetaju slične stvari produži dalje, nikog nećeš preodgojiti. I ako pljuješ curu koja se selfira na svom blogu to samo svjedoči, da si idiot nevrijedan pažnje, koji ne zna što bi sa sobom.

p.s.
Lignje su jučer bile izuzetno dobre u restaurantu s odličnim pogledom, čak i blitva, prvi put vani oke, nakon već dugo, dugo vremena.

Post je objavljen 19.10.2015. u 09:29 sati.