Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Blitva i kumpiri

Obzirom da je moj prvi recept izazva nevjerojatnu pozornost, i da sam u prvom pokušaju a da nisan metijo ni jednu sliku, jerbo tu vještinu nisan savlada a ne znan ni kaću, nadmašijo i dražena +.- , i Annaboni o ostalima da i ne govorin, ovaki skroman ka šta jesan odma san se umislijo i sad ću kuvat sve u šesnajst.

Finale ovog serijala, bit će kad skuvan neke kolače tako da pometen i V unatoč cilon njenon trudu, i jopet neću stavit sliku jerbo meni se viruje na rič.


Dakle da počnemo

Ka i s jajin prvi korak je otići na pazar, koji se ovdi u Zagrebu zove plac.

Potribno je obić sve banke di se prodaje blitva, i obavezno babi švercerici šta rizanu blitvu prodaje i viče izvolite gospon mladu blitvu, uputit prezrivi pogled i reć je mlada je ka i ti.

Onda triba proć kraj onoga šta prodaje onu blidu blitvu šta je po ovoj kišurini jedva nikla kraj autoputa u Ivaniću, a laže da je Zadarska, i samo mu pogledom poručiti, ma koga ti jebeš.

Za to vrime ste već sinjali blitvu guljenicu, onu šta se s korjenom iščupa iz tleja, lipe zelene boje irske zastave pa prema smaragdnozelenoj.

Priđete tom banku i kažete daj mi jedan mac blitve ali odozdala iz kašete, ako se prodavatelj pokuša usprotiviti, pogledajte ga nonšalantno i recite, aj prika vodu prodavaj nekom drugom, i vako ti je skupa ka marihuana.

Kad smo to obavili onda idemo kupit kumpire, ogulinski, međimurski, lički , grčko rimski, svejedno, dalmatinskog i istarskog ionako nema, sve oni razbojnici doli izidu.

Posli toga kupimo luk, dakle ne kapulu nego luk, ne znan u čemu je problem za zapametit da je luk kapula, a češnjak luk.
Pazimo da nam ne podvale domaći i ne uzmu nam 10 kuna za glavicu ionako je sve kineski, a vi ih ionako ne razlikujete pa vam blitva svakako neće baš uspit jer je luk ili češnjak, ključni sastojak uz maslinovo ulje jer je blitva ionako bezukusna.

Kad smo to sve obavili, otiđemo na kavu, izogovaramo nekoga, zaključimo da je sve skupo i da je Mamić lupež, odnosno da su svi lupeži.

Kad dođete doma odma se idete popišat jer će vam se inače pripišat kad budete prali blitvu, pa ćete bit nervozni jer morate prikidat kulinarsku seansu.

Onda upalite radijo i jebete mater uredniku dok tražite lonac za skuvat blitvu, jer uvik pušta tri iste pisme.

Napunite lonac vodon pa van se čini prikoviše pa zeru probate odlit, a onda van se izlije pola.

Stavite lonac na špaher, pa van se čini malo vode, i onda uzmete čašu i nadolivate, na kraju pošto nikad ne znate triba li solit vodu posolite je za svaki slučaj.

Onda krenete čistiti blitvu, odrižete korijenje, pa onda i peteljke, jebate ne bi i ni prasci izili, nisu opasne ka one od špinata šta nas je Lionica naučila, ali nisu brate ni ukusne.

Kad očistite sve i skontate da ste dvaput više bacili nego šta je ostalo popizdite prvo na dilera o blitve pa onda na sebe.

Na dilera jer van je to zeru lišća proda po dvaes kuna kilo, a onda na sebe jer ste za dvaest kuna mogli kupit kilo svinjske vratine, i naist se ka čovik.

Tako nadrkani uzmete čistit kumpire, koji su puni nekih fleka pa i njih pola bacite.

Taman kad ste u iskušenju da sve bacite i odete na ćevape, uskuva vam voda, i vi sve uvalite unutra i onda van padne na pamet da bi se kumpiri tribali kuvat duže od blitve, slegnete ramenima i otiđete kopat po frižideru jer ste od silnog kuvanja ogladnili.

Nakon nekog vrimena pogledate jesu li kumpiri gotovi jer ako jesu onda je i blitva već odavno, pa sve skupa procidite.

Teću vratite na špaher i ulijete u nju dec maslinovog ulja kupljenog u Lidlu za 39.99, jer je bolje od domaćeg po 69.70 iako su oba iz grčke, i popizdite jer ulje šprica a bili ste sigurni da je sva voda ishlapila.

Na ulje onda vratite blitvu i kumpire , i onda počnete beštimat jer niste nasickali luk, ili šta bi rvati rekli češnjak, pa sve skupa maknete dok narižete luk, koji vam ide na živce pogotovo domaći, pa vam je žao što niste kupili kineski, jer je onako veliki i lakše se čisti.

Na kraju vratite teću na špaher, zaspete obilato lukom, dakle češnjakom, posolite, popaprite, i držite na vatri dok ne ishlapi tekućina.

Možda blitva i nije nešto ali rep od grdobine će izvuć stvar, ali to je druga priča.

Post je objavljen 18.10.2015. u 23:20 sati.