Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

U Hrvatskoj oko 67.000 privatnih iznajmljivača s više od pola milijuna kreveta

Ministarstvo turizma obiteljski smještaj smatra važnim dijelom hrvatskog turizma, a ove je godine s bespovratnih 14 milijuna kuna financiralo izgradnju 399 bazena u tom obliku smještaja.
Uvedene su i dvije nove kategorizacije - difuzni i integralni hotel, a sve s ciljem umrežavanja privatnog smještaja, te na koncu i veće financijske dobiti.
Grčki konzultant za obiteljski smještaj Pantazis Pastras kazao je kako u toj zemlji, koja prema najnovijim podacima od turizma ostvaruje 1,5 milijardi eura prihoda, još uvijek ne postoji udruga koja okuplja privatne iznajmljivače. Grčki privatni iznajmljivači suočavaju se s nizom problema pa tako vlasnik nekog privatnog turističkog objekta ne može taj objekt iznajmiti gostu na manje od 30 dana, ako za to nema dozvolu. Također, u Grčkoj velik broj ljudi više ne može održavati svoje objekte, pa se postavlja pitanje što će biti s tim objektima u budućnosti.
Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), naglasio je kako je situacija kompleksna zbog razjedinjenosti obiteljskog smještaja i velikog broja malih smještajnih jedinica.
Kako bi se unaprijedio obiteljski smještaj u Hrvatskoj još više trebaju surađivati proizvođači i pružatelji raznih usluga s vlasnicima obiteljskog smještaja, smatra Nedo Pinezić,
predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK stanovi Split

Post je objavljen 14.10.2015. u 12:32 sati.