Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/naelektrisaniguster

Marketing

Teroristički demonstranti

http://www.theguardian.com/world/2015/oct/10/turkey-suicide-bomb-killed-in-ankara

Dakle, ovo je stav Turske vlade o bombaškom napadu u Ankari: 'Veysel Eroglu, minister for forestry and water, attempted to put the blame on the organisers of the peace rally. “Our people need to be careful of such provocateurs that organise terrorist demonstrations in order to incite discord in social harmony,” he said.' Dakle, ljudi koji protestuju protiv Erdoganove politike 'rješavanja' Kurdskog pitanja kroz bombardovanje Kurda u Siriji i Iraku održavaju 'terorističke demonstracije'.

U isto vrime, paralelno, uhićen je još jedan novinar u Turskoj, novinar sa najpoznatije Turske televizijske kuće na engleskom jeziku zbog 'vrijeđanja Erdogana na tviteru'. Ovo je lista novinara uhićenih zbog kritike Erdogana samo u proteklom periodu od rata u Siriji: http://www.presstv.ir/Detail/2015/10/10/432760/Turkey-Bulent-Kenes-Recep-Tayyip-Erdogan-Todays-Zaman--Cumhuriyet

Stanje u Turskoj mi je poznato i od samih Turaka, prijateljica iz Istambula mi je ispričala kako ima prijatelja koji je na protestima protiv Erdogana nosija Kurdski simbol na lančiću (inače je Turčin, al nebitno) zbog kojeg je uhićen i već je pet godina u pritvoru bez odvjednika i bez suđenja. Hail Erdogan.

Post je objavljen 13.10.2015. u 12:33 sati.