Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

VELIK INTERES VRGORČANA Pivci dodijelili 44 studentske stipendije vrijedne 277 tisuća kuna



Iako je najavila da će na natječaju provedenom kroz rujan podijeliti 30 studentskih stipendija vrijednih 189 tisuća kuna, Mesna industrija 'Braća Pivac' je zbog velikoga interesa mladih Vrgorčana povećala stipendijski fond za gotovo 50% i na koncu dodijelila 44 stipendije vrijedne 277.200,00 kuna, što je njihov dosadašnji rekord.
Stipendije su dobili studenti s područja Vrgorske krajine, i to u iznosu od 700 kuna mjesečno, kroz devet mjeseci akademske godine 2015/2016. godine. Podsjetimo, lani je dodijeljeno 38 stipendija vrijednih 239.400,00 kuna.
Pravo sudjelovanja na natječaju imali su svi građani Vrgorca ne stariji od 30 godina, polaznici visokih učilišta u Republici Hrvatskoj koji ne primaju stipendiju iz nekog drugog izvora, koji nemaju otvoren kredit namijenjen školovanju i koji nisu studenti visokoškolske ustanove koja svojim polaznicima osigurava besplatne udžbenike, smještaj i hranu.
Navala na Pivčeve stipendije bila je očekivana s obzirom da su one trenutno jedini izvor studenskog stipendiranja u Vrgorskoj krajini, još otkako Grad Vrgorac zbog financijske krize nije kadar isplaćivati stipendije.
- Za nas u Mesnoj industriji 'Braća Pivac' znanje i obrazovanje mladih su ključ uspjeha i budućnost Vrgorca i Hrvatske. Zato studentskim stipendijama za mlade Vrgorčane pridajemo značaj koji zaslužuju, rekao nam je član uprave Mesne industrije 'Braća Pivac' Miljenko Pivac.



Post je objavljen 12.10.2015. u 14:02 sati.