Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zaboland

Marketing

Lock in

Prosli tjedan u cetvrtak par djevojcica nije moglo doci na trening u pola sedam navecer jer su morale u skolu. U njihovoj skoli je te veceri za sve prve razrede srednje skole bio organiziran tzv. “Lock in”. Pri tome moram reci da u Zabolandu djeca u srednju skolu idu sa 12 godina (!).

Lock in znaci da su djeca cijelu noc zatvorena u skoli, bez kontakta (mobitela) s vanjskim svijetom. Za djecu je cijelu noc organiziran program u skoli. Program podrazumijeva razne vise ili manje zabavne (opasne) aktivnosti u svrhu “team buildinga”. Kako god, to znaci da djeca te dobi cijelu noc ne spavaju. Iako moraju ponijeti luftice sa sobom, to je vise pro forma. U praksi nitko ne spava. Vizija skole je da djecu (?!) nesanicom prvo treba slomiti (?!) kako doslo do pravog team buildinga.

Drugi dan u sedam ujutro roditelji mogu doci pokupiti svoje zombije ili ono sto je od nijih preostalo. U petak za prve razrede nema nastave. Ovaj obicaj je (srecom) tipican samo za ovu srednju skolu, ali kako to uspijevaju odgojno-pedagoski opravdati roditeljima, je meni zagonetka.


Post je objavljen 09.10.2015. u 11:41 sati.