Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Golo i mrtvo

"On je već 25 godina mrtav, on je naširoko zaboravljen, danas su sasvim druge teme aktualne, tako da će odmak od njegovih knjiga biti sve veći", Marcel Reich Ranicki 2010.

Guglao sam danas nešto o književnim nobelovcima pa sam naletio i na kritiku "pape njemačke književne kritike" upućenu meni daleko najdražem od njih Heinrichu Böllu. Sad je već i meni irelevantni i precijenjeni Ranicki mrtav, a Böll mi djeluje aktualniji nego ikad, upravo čitam njegove putopise koji su mi promakli dok sam na faksu, a i dobrano poslije, gutao njegova djela. Fascinantni su ti pokušaji omalovažavanja i blaćenja onih koje u suštini ne razumiješ.

Danas sam, osim šetnje s Jinom do benzinske pumpe po drugaricine cigarete, cijeli dan čitao, tako da imam problem s konceptom posta, krenuo sam najprije prepričati jednu anegdotu iz okupiranog Praga 1968. gdje se igrom slučaja pisac zatekao no ne ide mi to u par rečenica, pa sam obrisao i sad imamo ovo što imamo. Osim ne baš uspjelih fotki današnjeg ručka opet sam nasumce zagrabio u 2011., travanj, mjesec neobjavljenih golih muškaraca, ili ova sa zamračenim očima možda je, bila je pripremljena.

Post treba ići, pa neka ide, kasno mi je za daljnje traženje.




Post je objavljen 08.10.2015. u 22:50 sati.