Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/astrosailor22

Marketing

Offčarstvo

Proveo sam očito malo previše vremena doma pa se polako počinjem osjećati ko ova ...ovca s jednog francuskog stupa:

gf

Pošto nisam negativan tip, nego radije gledam pozitivno, to će biti moj jedini komentar na predizborno, a mislim i postizborno "stanje nacije".

Pozitivne vibre su ipak važnije, a nakupio sam ih mnogo. Kod nas na otoku je dobro, i mačke se hrane paškim sirom (koricama, ali ipak, uši su im se tresle kad su navalile!):
gf

Bicikli isto idu na plažu, ovaj vam je poznat iz nekih drugačijih putanja tokom prošle godine dana, dakle, doletio je čak iz Francuske!
gf

Nisam ga mogao ostaviti tamo, pa sam ga lijepo upakirao
gf

i ubacio u avion-cijena te usluge nije prevelika, 40 eur u Transavia. Ipak, riječ je o visokorizičnoj raboti, vrlo je vjerojatno da će vam nešto slomiti ili svinuti. U mom slučaju nastradao je prednji kotač, iako je bio skinut-svinuli su kraj osovine, mora da su ga dobro pritisli ili bacili s visine. Na sreću, ništa tragičnog i bicikl je i dalje u voznom stanju.

Dakle, ubuduće će i on uživati u otočnim pogledima:
gf

Krenulo se i nešto južnije, ne biciklom nego autobusom, retro putovanje.

Moja omiljena zgrada u Zadru, sanjao sam nekad da ću tu doći držati predavanja. Očito neću, jer niti 10 godina kasnije nisu organizirali odjel na kojem bi to mogao izvesti. Prolazi taj vlak za mene.
gf

Trogir, lijep gradić u koji mi je uvijek drago svratiti, posebno post-sezonski:
gf

Pogled na Neretvanski kraj, našu Arkadiju:
gf

U Dubrovniku, pogled iz hotelske sobe na Lapadu je kraljevski:
gf

U Gradu i drveće iz kamena raste:
gf

Iskreno, malo mi je prevelika gužva, turista i dalje ko blata nešto sjevernije, iako je poprilična posezona. Čini mi se da je Grad prešao granicu kad je bio ugodan gradić, stigla ga je sudba Venecije: potopljen je pod hordama turista. Naši gradići nisu spremni za mase koje nadiru iz Azije, ne, već i Nijemci i Amerikanci su njima bili previše, a sada se stvarno dave. Netko bi mogao konačno smisliti neki pametniji model turizma.


Post je objavljen 06.10.2015. u 23:49 sati.