Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najboljiproizvodi

Marketing

4 namirnice koje u jesen imaju najbolji okus

Jesenski plodovi preplavili su tržnice i domaće trgovine, te izazivaju svojim prekrasnim bojama, oblicima i mirisom. Stručnjaci savjetuju da je hranu najbolje jesti kada su 'u sezonu', a u listopadu obavezno morate uživati u ovim namirnicama.

1. Jabuke
Jabuke je moguće kupiti tijekom cijele godine, no listopad je idealni mjesec da naberete ili kupite manje poznate sorte. Ne čudi što se u ovom mjesecu (20. listopada) diljem svijeta slavi Svjetski dan jabuka. Domaća i zrela jabuka odličan je izvor vitamina, minerala i prehrambenih vlakana, a osim zdravih plodova moguće ih je iskoristiti za pripremu zimnice ili pečenje pita.


2. Kruška
Rane kruške trebale bi se konzumirati kada su mekane na dodir, jer tada pršte okusom i aromom. Baš poput jabuka, i kruške ovoga mjeseca dolaze u različitim sortama, pa svakako valja istražiti to obilje. Ova voćka je odličan izvor kalija koji regulira rad krvožilnog sustava, te sudjeluje u izgradnji kostiju i zuba.

3. Grožđe
U listopadu grožđe doživljava vrhunac sočnosti i slasnosti, te je ovaj mjesec idealan za kupnju omiljenih bobica, osobito onih crnih sorti. Bobe postaju šećerno slatke, pa ih je najbolje jesti direktno s grozda. U hrskavom grožđu se nalazi značajna količina vitamina B i C, kao i polifenola koji štite srce i krvožilni sustav od bolesti.

4. Bundeva
Listopad je idealno vrijeme da kupite bundevu te isprobate neke od jesenskih specijaliteta. Ovo povrće prepuno je beta-karotenima koji jačaju imunitet tijela od sezonskih prehlada, te štiti organizam od utjecaja slobodnih radikala.

#A



Post je objavljen 03.10.2015. u 10:27 sati.