Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mosor2

Marketing

Besplatna radionica

Vozeći na posao, slušam na radiju:

"Udruga Gea Viva iz Milne na Braču organizira novu besplatnu radionicu – ovaj put, riječ je o gradnji ljetne kuhinje. Radionica gradnje održat će se na lokaciji udruge Gea Viva u Milni od 26.9. do 3.10.2015. godine.

Prilika je to da naučite kako se radi i gradi sa ferocementom – tehnikom gradnje struktura slobodnog oblika. Na lokaciji je već postavljena čelična konstrukcija i prvi sloj cementa, te će se na radionici kreativno modelirati završni sloj ljetne kuhinje.

Besplatna hrana i smještaj u vlastitom šatoru za 4 sata rada na dan (od 8.30 do 12.30h). Ostatak dana prema željama; kupanje, istraživanje otoka, odmor i druženje."



Vozim dalje – i zabavljam se mislima:

"Ma vidi ti koji lukavi pristup: uzmimo da imaš obavit neki posal, meknimo reć – očistit onu zapuštenu didovu zemlju od drače, pribacit šleper bloketi, postavit ogradu ili nalit taracu – nešto di triba lipo zapet, ali nije nužan VKV rad – za ne platit radnike, ni sam se ne ubit od posla – organiziraj radionicu. Kupi gajbu kruva, važ paštete i pet litri soka za pravit ili skuvaj kazan fažola – i to ti je cijela investicija (usto minimalna, jer sama bi te piva meštrima došla skuplje, a triba bi in još nešto i ispeć). I da, sudionicima garantiraj besplatni smještaj u vlastitim šatorima, i slobodno popodne.

Bračani – legende ste.

Ako vam ovo prođe, šta je iduće? Vikend – seminari iz branja maslina, po cijeni od svega 1000 kn po sudioniku (10% popusta za jednokratne uplate)? Ljetni tečaj naprednog namještanja kreveta u turističkim objektima, sa dvotjednom stručnom praksom (noćenje u vlastitoj režiji, ili pod krovom nove ljetne kuhinje, uz minimalnu nadoplatu)?

E baš ću na tu temu s guštom zajebavat kolegu s posla Marija, koji je Bračanin..."

DISCLAIMER: Ovo nije pokušaj pakosnog crnjenja Bračana, kao ni te udruge Gea Viva. Naknadno sam na internetu otkrio link na njihove aktivnosti, uključujući i dosadašnji rad na gradnji kužine (i po slikama izgleda da se sudionici skroz dobro zabavljaju). A nije ni reklama za njih, pošto s njima i njihovim đirevima nemam nikakve veze.

Post je objavljen 03.10.2015. u 06:54 sati.