Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

INDEXI I PRIJATELJI: DA SAM JA NETKO - Zagreb, 28. rujna 2015.

Preksinoćnji tradicionalni koncert "Indexi i prijatelji: Da sam ja netko" koji je održan u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog doista je bio koncert za pamćenje, a razgaljena publika uglas je pjevala hitove Indexa koje su izvodili Željko Bebek, Dado Topić, Boris Novković, Massimo, Amel Ćurić, Aleksandra Kovač, Željka Katavić Pilj, Goran Karan, Giuliano, Jelena Tomašević, grupa Azil i drugi.

Pokretač projekta i producent koncerta posvećenog Indexima, Tomislav Kašljević ponovno je uspio okupiti i članove Indexa, nastavljajući tako tradiciju projekta "Indexi i prijatelji" koja traje još od 2007., uz rasprodane dvorane i hitove koje obožavaju sve generacije.
U postavi Indexa svirali su nekadašnji članovi - Fadil Redžić, Ranko Rihtman, Neno Jurin,Kornelije Kovač, Peco Petej i Miroslav Šaranović uz Murisa Varajića.

Emotivno i nostalgično glazbeno putovanje kroz bogati opus kultne sarajevske grupe Indexi privuklo je mnogobrojnu publiku, a među njima i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Pjesnikinja Maja Perfiljeva koja je napisala neke od najznačajnijih hitova Indexa kao i pjesmu "Da sam ja netko", "Sanjam" i "Balada", izašla je iz publike i pridružila se glazbenicima na pozornici, a koncertu se pridružila i redateljica filma "Ti mene nosiš" Ivona Juka, koja je na koncertu najavila i svoju novu dramsku seriju koja nosi naziv po hitu indexa "Da sam ja netko".

Goranu Karanu koji je bio jedan od izvođača pripala je i uloga voditelja, pa je publiku upoznao i s angedotama iz perioda nastanka Indexa od 1962. godine nadalje.
Koncert je završen zajedničkom izvedbom hita "Ti si mi bila naj,naj", a oduševljena i vidno dirnuta publika je Indexe i sve pjevače koji su izvodili njihove hitove, jedva pustila s bine.

Moj domovi s koncerta:odlični Željko Bebek, Dado Topić i Amel Čurić. a od žena Aleksandra Kovač i Irina Kapetanović. Ne volim Massima i preksinoć je bio napuhan i pretenciozan. Ostaci Indexa su dobro svirali. Hvala Bogu Tife nije bilo.
Karan i Giuiliano nisu ta kategorija. Ne mogu oni pjevati pjesme INDEXA.

Kad smo kod ženskih vokala posebno sam ugodno bio bio ugodno izneđen predivnim vokalom Aleksandre Kovač koja je unatoč bolesti (alergija) uz pratnju svog tate Kornelija Bate Kovača na klaviru otpjevala pjesmu "Jutro će promijeniti sve". Bolest joj se uoupće nije osjetila u glasu. Pjevala je čisto poput velike Jazz dive. Inače to joj je bio prvi nastup u Zagrebu.


 photo d49b2e1d98db750b785d153115b8c080_zpsnrirv1wh.jpg

Post je objavljen 30.09.2015. u 19:58 sati.