Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go na Danu Japana u Mimari – 26. 09. 2015.

Ovogodišnje obilježavanje Dana Japana organizirano je u subotu 26. 09. 2015. i u trajanju od 13:00 do 18:00 sati u atriju Muzeja Mimara u Zagrebu. Pokrovitelj je bilo Veleposlanstvo Japana.
Bilo je ovdje predstavljeno raznih vještina iz japanske tradicije koje su obilježile i povijest Japana. Vidno mjesto dato je i Gou, kojega u Japanu nazivaju Igo.
Imali smo po rasporedu naš početak predavanjem o Gou uz prezentiranje Goa i njegovih pravila. Taj smo dio odradili u predviđenih sat vremena.


Krenuli smo predavanjem

Krenuo je Zvonko širokim prikazom značenja Goa kroz povijest. Nadovezao se Mladen pričom kako smo počeli igrati Go na našim prostorima i što Go njemu znači. Završni je dio pripao Damiru. U profesorskoj maniri prikazao je na pokaznoj magnetnoj ploči pravila igre i ponešto zanimljivih zahvata dostupnih početnicima.
Prelazimo u pokrajne prostore na daljnju odradu planiranih naših aktivnosti. Tamo već mali Robert marljivo pokazuje hvatanje kamenčića na pločama 9x9. Zvonko se spontano hvata velike pokazne magnetne ploče pojedinačnim radom sa zainteresiranim posjetiteljima. Mladen i Damir odgovaraju na razna pitanja opisujući vrijednosti igre dajući razne upute za daljnje bavljenje goom. Mnogi spontano sami počinju igrati. Posebno sam zamjetio Kristinu i Nikolinu, koje su neumorno igrale na 9x9.


U ovoj galeriji slika vidimo redom: Roberta, Zvonka, Zorana, Damira i Mladena u pokazivanju Goa i pričanju o njemu.

Krenuo je i turnir četvorice vodećih reprezentativaca Hrvatske u Gou. Igrana su dva kola uz vrijeme za razmišljanje od 30 minuta po igraču bez dodatnog vremena za završavanje partije.
Rezultati ovoga pokaznog turnira su:
1. kolo:
Stjepan Meštrović 1. dan - Matej Zakanj 4. dan 0:1 ( predaja )
Zoran Mutabžija 5. dan – Lovro Furjanić 3. dan 0:1 ( 0,5 poena )
2. kolo – pobjednici za 1. mjesto, a poraženi za 3.:
Matej Zakanj 4. dan - Lovro Furjanić 3. dan 1:0 ( predaja )
Zoran Mutabžija 5. dan – Stjepan Meštrović 1. dan 1:0 ( predaja )
Konačni redoslijed je bio:
1.Matej Zakanj 4. dan ( Velika Gorica )
2. Lovro Furjanić 3. dan ( Karlovac )
3. Zoran Mutabžija 5. dan ( Zagreb )
4. Stjepan Meštrović 1. dan ( Velika Gorica ).


Na lijevoj slici igraju za 1. mjesto Matrj i Lovro, a na desnoj za 3. Zoran i Stjepan.

I bilo je danas ovdje puno kamenčića, crnih i bijelih, poneka knjiga o Gou koja je čekala da je tko prolista, te puno vedrih i nasmijanih lica.

bl. Muradenu

Post je objavljen 27.09.2015. u 14:28 sati.