Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blokirani

Marketing

Novi Svjetski Poredak i EUropa (2. dio)



Die Menschen wollen nicht die Wahrheit hören, weil sie nicht wollen, dass ihre Illusionen zerstört.
F. Nitzche



George Bush, Sr., New World Order, 6.3.1991.


George Bush, Sr., New World Order, 11.9.1991.


France Press, 14.9.2006.
Henry Kissinger, bivši državni tajnik SAD-a upozorio je Europu i SAD da se moraju ujediniti u ratu civilizacija koji se zahuktava na nuklearnim oružjem naoružanom Bliskom Istoku …


"Zahvalni smo Washington Post-u, New York Times-u, Time Magazine-u i drugim velikim publikacijama čiji su direktori prisustvovali našim sastancima i poštivali svoja obećanja o diskreciji za sljedećih 40 godina. Bilo bi nemoguće razviti naš plan za svijet da smo tijekom svih tih godina bili pod lupom javnosti. Ali svijet je sada sofisticiraniji i spreman je marširati prema svjetskoj vladi. Super nacionalni suverenitet intelektualne elite svjetskih bankara sigurno je poželjniji nego onaj sa samopotvrđivanjem nacionalnog identiteta prakticiranog u prošlim stoljećima."
David Rockfeller, Baden-Baden, Bilderberg konferencija, Baden-Baden, 6-9 rujna 2015.

Promatrajući danas nepreglednu gomilu koja preko Turske i Mediterana, gazeći sve pred sobom, ulazi u Europu poput hordi što su i ne samo tijekom proteklih 2000 godina migrirale u Europu, kako vam izgledaju gornje riječi?
Radi li se ovdje uistinu samo o ekonomskim migrantima ili je posrijedi nešto puno dublje i esencijalno drugačije? Recimo nešto kao seoba naroda.



U svakom slučaju nije daleko od istine kako je sve počelo ss tzv “arapskim proljećem”, procesom koji je inicirala jedna civilizacija kako bi drugoj nametnula ono što drži vlastitim vrijednostima.
Pod različitim izlikama rušile su se i uništavale ekonomski jake, uređene i (štogod mi mislili ipak) socijalne države. Države izgrađene na temelju drugačijih civilizacijskih vrijednosti ss drugačijim shvaćanjima i poimanjima života, njegove vrijednosti i ulozi čovjeka kao takvog.
Rezultat toga je poput otvaranja Pandorine kutije, poražavajući.

Henry Kissinger, Washington Post, 03.04.2012.
“Arapsko proljeće je dovelo islamiste i otjeralo moderne grupe.”

Cilj dakle nije postignut, stvoreni su milijuni beskućnika, pokrenuti su novi i pojačani postojeći prirodni migracijski procesi. Zapravo, umjesto metka koji precizno pogađa cilj, krivo je bačen bumerang koji, umjesto da se vrati onom koji ga baca, vraća se zapravo pogađa nekog drugog. Baš kako je to, ako ne uvijek a ono često, u životu jer ... Svijet je međusobno povezan.
Međutim, kao i uvijek postoje sumnje:
Radi li se o slučajnosti, običnoj kratkovidnosti i nepromišljenosti koju je napravila glupost ili o dobro proračunatoj i tempiranoj namjeri da se nekog natjera, uputi prema Novom Svjetskom Poretku?
Jer …

Ma mogao bi ali neću sad već drugi puta. Želio bi prvo čuti vas i vaše mišljenje.



U novom nastavku: Je li pomolu sukob civilizacija?




Post je objavljen 26.09.2015. u 11:05 sati.