Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/b-612

Marketing

319. ČUJEM DA JE DANAS SVJETSKI DAN HEPATITISA PA, PROMATRAJUĆI ŠTO MI SVE PROLAZI KROZ JETRU, ČUDIM SE DA ME JOŠ UVIJEK SLUŽI...

Trebali smo se naći kod njega, ali Nenad je rekao da nije pri sebi, nego da je na policiji.
– Opet su te priveli, dobri čovječe?
– Nisu ovaj put. Nego sam otišao s Đorđevićem zauzeti se za neke ljude.
– Koje ljude?
– Za Pištu i Frkija.
– Imena im zvuče kao da su izmišljena.
– To su im nadimci. A upoznao sam ih jer smo zajedno bili u bolnici dok sam ležao zbog mononukleoze. Oni su obojica imali hepatitis. A izgledali su kao blizanci. Samo što je Pišta bio lijepi, a Frki je imao veliki nos.
– To je bilo kad si imao sedamnaest najtužnijih dana života u komadu?
– Da. Kad sam se sedamnaest dana budio bez jutarnje erekcije.
– Pa zar ti nisi bio u sobi s vatrogascem i onim krvoločnim lovcem?
– Pišta i Frki su bili u susjednoj sobi pa sam išao kod njih. A oni su izmislili jednu igru pa smo je igrali da nam brže prođu bolnički dani.
– Kakvu igru?
– Zvali smo je BOLNICA. Igra se s kockom i figuricama za "čovječe". Najprije uđeš u bolnicu, a onda moraš doći na svaki odjel.
– Išli ste po bolnici s figuricama za "čovječe"?
– Igrali smo na papiru, a bolnica je bila nacrtana. Igra je zanimljiva jer je bitna taktika. Tko prvi dođe na neki odjel dobije tri boda, drugi dva, a posljednji jedan. Tako da taktiziraš gdje ćeš prije ići da skupiš što više bodova. Cilj igre je dobiti otpusno pismo, a pobjeđuje onaj tko skupi najviše bodova. To ne mora biti i prvi koji je izašao iz bolnice.
– Meni to zvuči dosadno.
– Zanimljivo je jer moraš taktizirati. Pa biraš hoćeš li na gornji kat ići stubama ili liftom. Liftom je, dakako, brže, ali ako se odlučiš na lift propuštaš dva bacanja čekajući ga.
– Meni to zvuči glupo i dosadno.
– Svakako, kad smo izašli iz bolnice i kad se meni vratila jutarnja erekcija htjeli smo nastaviti igrati, ali nikako se nismo mogli naći. Zato nam je Jura iz Puzzlerije napravio online verziju igre. Samo, sada se nije zvala BOLNICA, nego HRVATSKA.
– Bože, budala…
– Kretalo se iz Dubrovnika, a cilj je bio u Vukovaru. Usput je trebalo doći u sve gradove što su županijska središta. I tu taktiziraš. Na primjer, hoćeš li iz Zagreba za Krapinu ili skočiti do Bjelovara ili Siska.
– I policija vas je privela jer ponižavate Hrvatsku?
– Ne budi smiješan. Znaš da u Hrvatskoj svatko tko hoće može ponižavati svoju domovinu. Problem je nastao u tome što je igra postala pravi hit na Internetu i veoma popularna. Čak su se priključivali ljudi iz drugih zemalja.
– Prestrašno!
– Pišta i Frki su došli na ideju da internacionaliziraju igru pa je Jura napravio igru što se zove EUROPSKA UNIJA. Kreće se iz glavnog grada matične zemlje, a potrebno je obići sve glavne gradove i pritom dobiti što više bodova. Igrica je postala pravi hit pa je, osim online izdanja, Jura napravio i igricu otisnutu na papiru i stazama između gradova po kojima se ide.
– Pa kakve to veze ima s policijom?
– Policija je tu igru našla kod izbjeglica što šetaju Europom pa su priveli Pištu i Frkija jer su zaključili da su oni organizatori izbjegličkih ruta.

Igra HRVATSKA:



Post je objavljen 23.09.2015. u 16:54 sati.