Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Ismijavanje starih tehnologija?

Nedavno je u medijima objavljena vijest o fotografiji na kojoj predsjednica razgovara na telefon. Stvorio se čitav medijski cirkus oko te fotografije samo zbog toga što se radi o telefonu sa žicom. Vjerojatno je nekome neshvatljivo zašto ova ne koristi bežični telefon.

Društvene mreže ismijale objavu Grabar-Kitarović: 'Predsjednica koristila telefon na žicu'

Šaljivi Twitteraši: Kolinda je danas koristila žičani telefon

Čini se da danas dio populacije, pogotovo one mlađe ili pak one koja se smatra "modernom" zazire od starijih tehnologija. Štoviše, ima čak i onih koji idu toliko daleko da se rugaju i sprdaju sa takvim tehnologijama i eventualnim korisnicima takvih tehnologija.

Tako na primjer, često se omalovažavaju (u čuđenje i sprdanje) korisnici starih fotoaparata koji snimaju na film, jer "tko normalan još snima na film?". No s druge strane ti isti kojima je to nepojmljivo, nisu u stanju pojmiti da filmski aparati mogu biti potpuno mehanički, i neovisni o izvoru električne energije, dok digitalci bez baterija ne rade...

Isto tako ima onih koji uopće ne ispisuju fotografije na papir već ih drže u digitalnom obliku. No ako medij za pohranu crkne, ili ako nestane struje, kako bi se u žargonu reklo, "mogu se slikati".

Aporopo gore spomenutog telefona, bežični telefon ne radi ako mu se isprazni baterija, slično kao i mobitel. Dok žičani telefoni rade uvijek jer koriste napajanje preko samog telefonskog voda...

Post je objavljen 22.09.2015. u 16:04 sati.