Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stella

Marketing

Grčka musaka


Pripremite 600 g mljevenog junećeg mesa, 1500 g balancana,
600 g rajčica, 2 kapule, 2 češnjaka, šalicu prezle, začine (maslinovo
ulje, morska sol, mljeveni cimet, vegeta, lovorov list, papar) i bešamel
(mlijeko 500 ml, maslac 70g, brašno 4 žlice, 200 g ribanog sira).

1.Ogulite balancane, isjecite na kolutove oko 7 mm,
posolite i ostavite da se ocijede.

2. Na maslinovom ulju popecite sjeckane 2 kapule, pa dodajte mljeveno meso,
promiješajte.

Dodajte sjeckani češnjak

oguljene i isjeckane rajčice,

pa pola šalice prezle, papar, pola žličice cimeta,
6-8 klinčića, dva lista lovora, malo vegete,
morsku sol. Dobro izmiješajte i lagano kuhajte
oko 45 minuta dok tekućina ne ispari.
3. Dok se meso dinsta, pržite balancane na
maslinovom ulju, da porumene.
4. Pripremite bešamel: zagrijte 500 ml mlijeka,
dodajte maslac, pa 4 žlice brašna, pa 200 g
ribanog sira.

5. U nauljenu vatrostalnu posudu posutu prezlom stavite red balancana, red mesa,

opet balancane,

pa meso, na kraju balancane i zalijte bešamelom.


Pecite na 200 stupnjeva 30 minuta.

(priprema i slika Lastavica)




Post je objavljen 26.09.2015. u 07:14 sati.