Pripremite 600 g mljevenog junećeg mesa, 1500 g balancana,
600 g rajčica, 2 kapule, 2 češnjaka, šalicu prezle, začine (maslinovo
ulje, morska sol, mljeveni cimet, vegeta, lovorov list, papar) i bešamel
(mlijeko 500 ml, maslac 70g, brašno 4 žlice, 200 g ribanog sira).
1.Ogulite balancane, isjecite na kolutove oko 7 mm,
posolite i ostavite da se ocijede.
2. Na maslinovom ulju popecite sjeckane 2 kapule, pa dodajte mljeveno meso,
promiješajte.
Dodajte sjeckani češnjak
oguljene i isjeckane rajčice,
pa pola šalice prezle, papar, pola žličice cimeta,
6-8 klinčića, dva lista lovora, malo vegete,
morsku sol. Dobro izmiješajte i lagano kuhajte
oko 45 minuta dok tekućina ne ispari.
3. Dok se meso dinsta, pržite balancane na
maslinovom ulju, da porumene.
4. Pripremite bešamel: zagrijte 500 ml mlijeka,
dodajte maslac, pa 4 žlice brašna, pa 200 g
ribanog sira.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu posutu prezlom stavite red balancana, red mesa,