Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Pada, pada...temperatura...

Sjedim u selu i pržim se na vrućini. Ne može se disati. Svaki čas nestaje voda jer je trošimo više nego kad nije toplo. Neki čudni ljudi, a i stoka, žedni na vrućini.
Najavili idući tjedan smak svijeta, pad temperature 20, 30 stupnjeva, vjetar, samo što krokodili neće padati.
Skočih ja na noge lagane, torbu, i u civilizaciju. Malo nam je sad poboljšan prijevoz. Ranije sam sa dva autobusa stizala, sad treba tri. To da se upoznamo sa što više ljudi i da se družimo, a ne kao divljaci sami.
U busu u nesvijest pasti, narod diše na škrge, tko se dočepa prozora isturi glavu van, klima ne radi, ali tješim se, za sat dva, ima da se smrznem.
Ne znam što je noću bilo, spavam, ali ujutro pogledam sretstva informiranja, Sibir.
U tom stilu se i obučem za plac.
Debele hula hopke, pa one tople traperice, majica, pa još jedna za svaki slušaj, pulover, i prsluk perjani. One bezobraštine neću da pominjem jer ovo nije sexi post, ali gaće, ili što reče Dalmatinka, mudante, htjedoh dugačke vunene obući, ali ih ne nadjoh. Kolebala sam se da li staviti šubaru i bundu.



Stojim malo rašerenih ruku, kao pingvin ili djeca u zimskom skafanderu što se deru da im vruće i da hoće kući. Kad bolje razmislim, ne ličim na mecu koji se sprema za zimski san, nego više na omanjeg nilskog konja ... pa i nije mnogo mali ...
Idem nenaviknuta na sto kila odjeće, jer još jučer sam imala 2-3 dkg i sve brekćem. Krenem polako, oblačno jeste, ali kao poklopac, odozdo isparava, odozgo pritisnulo Oblio me znoj, dodje mi da striptiziram na sred ulice,ali ko će nositi toliku gomilu odjeće i gde da stavim ono što kupim. Mada to i nije loša ideja, možeš zaraditi...ma ne kao striptizeta, prodajom odjeće.
Onih 20 stupnjeva minusa nikako da stigne, a onom metereolog se sigurno pokvario komp, pa se kiša tu zaglavila. Možda može, to će znati objasniti programeri, oni sve znaju ...
Metereologiji je znanost ženskog roda, kako ona da nešto pogriješi ??
Svaka čast nauci, ali od sad ja vjerujem samo susjedi koja ima reumu. Kad nju počne trgati, vrijeme se mijenja sigurno ...


Post je objavljen 21.09.2015. u 08:07 sati.