Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Platna za slikanje / haibun /

PLATNA ZA SLIKANJE /haibun/

Borivoj Bukva

PLATNA ZA SLIKANJE /haibun/

Dok sam radio, toliko puta mi se desavalo da vadim vec bacene papire iz kosare za smece. Kad sam pomislio da je sve razrijeseno, pojavla bi se neka budala i zatražila podatak vise. Potom bi Boro, rovao po kosari...

Nedavno sam promatrao zanimljiv prizor. Zgodna djevojka u tajcama skace po kontejnerima za smece. Zaskoci jednog i sjedne na plasticni poklopac, rova dolje unutar susjednog, potom skoci dolje, - pa skoci na treci, izvuce vrecicu i pronadje trazeno. Promatram tako sa strane i mislim si: meni se slicno desavalo, ali skakao po kontejnerima jos nisam.

Kanta za smece
i vonj iz bunara.
Zeludac kruli.

Moja uobicajena tura yogginga u to predvece '98 bila je prekinuta ispred Hotela Jadran. Iz kontejnera za smece virile su dvije daske u dobrom stanju. Izvukao sam daske, ispod su virile jos dvije manjih dimenzija. Sa cetiri daske, pod pazuhom, produzio sam vise pjesice nego trceci do kuce. Ruke su mi otpale od teglenja, a zamjena za slikarska platna nadomjestile su daske. Sutradan iz ciste zajebancije pohvalio sam se kolegi na poslu, da sam rovao po kontejnerima za smece. Na to, Arsen odgovori: To ti je tako. Uvijek ti je prvi put!

Platna za slikanje.
Cetiri daske vire iz
kante za smece.U Rijeci, 09.05.2005. Borivoj Bukva

Post je objavljen 19.09.2015. u 09:11 sati.