Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Hrvatski katolici o papi Franji

Hrvatski katolici (s naglaskom na "hrvatski"!) o papi Franji.

Dolje navedeni citati su iz diskusije na topicu "papa Franjo" na forum.hr. Od komentara #1159 nadalje. Sve tijekom nekoliko sati. Jučer je bilo 136 upisa. Velika većina su u sličnom stilu. Ovo je izbor.

Papa Franjo antikristBenedikt je za razliku od Franje vjerovao u Boga.

Postavlja se pitanje čiji je on uopće Papa jer koliko vidim sve više Katolika izražava otvoreno neslaganje s njegovim stavovima. S druge strane oni koji su na braniku ateizma s ciljem uništenja KC ga brane, zanimljivo. Ja njegov pontifikat gledam kao jednu veliku kušnju za KC.

Gledao sam par tih filmica na YT kontra njega opisujuci ga kao masona, rotary, folera , antipapu I najbitnije ZADNJEG PAPU,

Katolicku crkvu vidim kao dio tradicije mog naroda i mene....i sigurno ne zelim jednog dana udjem u crkvu za Bozic ili sprovod ili vjencanje...i vidim da pop pusi marihuanu, slavi Haila Selasija i ljubi Titovu sliku.

To sto papa radi nije nista novoga...to protestantski popovi rade zadnjih 500 godina...ako je to ono sto se trazi...onda si u krivoj crkvi.

Katolici u Europi (zapadnoj) zalažu se i za labaviji odnos prema abortusu, istospolne brakove, žensko svećenstvo itd. Kakve to veze ima? Katolici u Europi već dugo vremena nisu pravi katolici i to se vidi na svakom koraku.

Ima mnogo ozbiljnih teologa i kardinala koji su visoko kotirali za vrijeme Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. i koji su zaprepašteni s ovim što Franjo radi. I pri tom ne mislim na banalnosti i populizam nego na teološki aspekt. Ukratko, Franjo vodi Crkvu u suprotnom smjeru od onog u kojem su je vodila njegova dva prethodnika.

E o tome ti pricam kada kazem da je Franjo bacija 2000 godina tradicije u zahod...vise sam volija one stare pope koji su pritili dnom pakla ako malo jace opsujes.

Eto, sam si dao primjer njegove izjave od koje se svakom ozbiljnom teologu diže kosa na glavi i zbog koje bi ga u apostolska vremena vjerojatno izopćili kao heretika.

Ali to njega ne zanima, jer kao što rekoh, vjera i teologija su njemu potpuno irelevantni. Važnije su ovozemaljske stvari poput klimatskih promjena, ekonomije, imigracije itd.

Ne treba ti popis stanovništva da vidiš kako likovi u medijima koji su oduševljeni Franjom ne pokazuju nikakvu namjeru da prihvate katolički nauk nego upravo suprotno - raduje ih upravo percepcija da Franjo razvodnjava i ruši taj nauk i baš to je razlog njihove opčinjenosti njegovim likom i djelom. Nema tu dakle govore o raskajanom sinu koji se vraća kući nego o razvratnom sinu koji se raduje dok iz daljine gleda kako se očeva kuća demolira.

Sadašnji Papa je primjer neskromnosti i neponiznosti, jer ja skromnog i poniznog doživljavam kao čovjeka koji nije zabavljač i ekscentrik, koji se odriče u skrovitosti, koji prihvaća veličinu, snagu i tradiciju svoj položaja bez obzira sviđalo se ili ne.

Dvije godine sam trenutnog Papu branio i uvjeravao da se strpe, da mediji od njega prave klauna, da mu izjave vade izvan konteksta i izokreću. Više ne mogu. Njegovi 'gafovi' postali su svakodnevni. Njega 'razumiju' nevjernici i ideološki protivnici Katoličke Crkve. Među istinskim vjernicima stvara zbunjenost i nevjericu.

Ako mu i jest zadaća skupljanja izgubljenih ovaca, ove trenutno koje su u toru su izbezumljene, a ove izvan u većini žele biti vukovi i lisice, a ne ovce.

kad netko vjeru shvaća ozbiljno, onda je svakako izbezumljen kad pročita papin intervju ateističkom novinaru u kojem papa nadrobi hrpu stvari nespojivih s katoličkim naukom ili kada papa na prvoj audijenciji odbije javno dati blagoslov "kako bi poštovao savjest nazočnih nekatolika".



Post je objavljen 10.09.2015. u 11:13 sati.