Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spigorovski

Marketing

PRVI DALMATINSKI PAJPER

SPIG ima malih tehničkih problema.
Izgorio mi je hard disk.
Svi dragocjeni podaci su jednostavno ... he, he pohranjeni na USB sticku. Ne vjerujem ja ovom high techu tebe Bože ništa. Tko se jednom opeče taj i na hladno puše. Dok smo bili klinci matere su nas slikale s onim ruskim špaherićima od foto aparata limitiranih na 24 ili 36 slika. Eno tih slika i dan danas, sve do jedne posložene po izlizanim fotoalbumima.
Danas nema čovjeka koji nema 16 - 17 tisuća fotografija, ali stare, dobre 'old school' slike ni za lijek. Čekaju na CD - u razvijanje koje se nikad neće desiti. Kad ih za jedno pet godina razdragano staviš u laptop nakon kraćeg grebuckanja lasera po mediju na ekranu će se samo ispisati ERROR CD.
Diz bijo nidi.
Štaz radijo ništa.
Zbogom zajedničke večere, krštenja, Pave koji se napio pa su mu na glavu stavili tutu, a Eliza kraj njega riga od smijeha i u ustima joj se vidi kako žvače komad janjetine, zbogom 400 slika na kojima su samo glave, zbogom ona slika kad je stricu Jozi iz gaća ispalo lijevo jaje ... itd ... itd ...'SPIG' - ov TOYS ART' ide dalje!
Oborio sam Guinnesov rekord u pravljenju najmanjeg Bonellijevog junaka u povijesti. 15 milimetara. Trijumf mazohističkog utopizma. Ima i obrve. Slike govore tisuću riječi.Ovo ljeto je proteklo u marljivom kolekcioniranju Jerryevih avantura. Jedne sam noći nakon svirke došao doma u tri ujutro i ulovio se čitati netom kupljenu strip knjigu i ostao budan još dobrih sat vremena. Za one koji žele znati više naveo bih da je epizoda u rangu najboljih trenutaka Ala Pacina iz filmova kao što je Pasje popodne. Napeto, maštovito i inteligentno. Bez zajebancije.
Jerry je zakon i gotovo.
Zato mu se Libellusove knjige u nakladi od samo 300 komada i razgrabe za dan i pol.
U današnje vrijeme kad na listama najprodavanijih naslova u zagrebačkim knjigama prvoplasirani dosegnu čak i do 11 prodanih naslova.

SPIG - ov HOMMAGE

Komad daščurine bačen u kantunu dvorišta činio mi se kao savršen početak još jedne ludosti iz 'SPIG' - ove radionice.Kako se u obradu drva razumijem tek nešto više nego Mara u krivi kurac odlučio sam ignorirati čvor ili tzv. friž sa strane koji je ubrzo ispao ostavivši ružnu i neuglednu rupu. Auto kit čini čuda.Srebrna krila, na krilima ljubavi, flying on the wings of love, krila leptira, avionu slomiću ti krila, ona je krila pogled ... tužn srca priznam da nikad nisam bio bogzna kakav ljubitelj aviona. Sudbina je zato htjela da budem električar na MIG - u 21 i danas molim Boga da nas netko zračno ne napadne ....osim eventualno kamenjem kako je i Einstein predvidio ... ahahahhahahahahaa ...

Suvremena psihologija nije utvrdila kakav se to krivi spoj u mozgu mora dogoditi da bi osoba od 40 godina išla praviti Jerryevo poprsje visoko samo 15 milimetara, ali to nije ni bitno. Osoba je sama isplatila svoj kredit, nema minus na računu, nikom nije dužna ni lipe, a ljude dijeli na govna i one u manjini koja to nisu.
Zato su joj tzv. mišljenja sve manje i manje bitna.
Za one koji žele znati više volio bih naglasiti da je kipić napravljen od gline, da ima one bijele zaliske kraj ušiju i da je piturivan rijetkom tehnikom 'čovječe, ne ljuti se' koja se sastoji od umakanja vrha tankog malog čavlića u boju te nanošenja na podlogu.Najljepši hommage jednom od najjačih likova u povijesti popularne kulture.

Toliko lijepih kišnih popodneva i uživanja u slobodi.
Čistoj, istinskoj slobodi.

Slobodi od loših vijesti, slobodi od Big Brothera, slobodi od gluposti, zavisti i primitivizma, slobodi od politike, slobodi od ljudi koji će nakon pogleda na mrtvo trogodišnje dijete shvatiti kolika su stoka, slobodi od doživotnog veličanja sumnjivih predaka, slobodi od dvoličnosti i licemjerja ...
Šteta što taj život ne postoji.
Bar ne na ovim prostorima.
A ni brazilske prašume nisu što su nekad bile.One of these days stvarno ću morati change my evil ways ...
Post je objavljen 09.09.2015. u 19:45 sati.