Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najboljiproizvodi

Marketing

Vježbe za donji dio tijela


Postoji veliki broj pomagala za pojačavanje intenziteta vježbanja koji možemo pronaći u vlastitom domu. Kao jedno od popularnih pomagala za vježbanje postala je upotreba stolice pomoću koje povećavamo intenzitet svakog oblika vježbanja.
Vježbe za oblikovanje stražnjice i nogu jedne su od najizvođenijih vježbi kod žena, jer osim što učvršćuju mišiće bedra i bokova, pomažu pri rješavanju celulita s nogu i stražnjice. Redovitim vježbanjem i učvršćivanjem mišića tijelo brže sagorijeva kalorije i dok sjedite, a koža će postati zategnutija i čvršća.
Prikazat ćemo vam nekoliko vježbi za učvršćivanje mišića stražnjice i nogu, a za izvedbu ovih vježbi biti će vam potrebna stolica ili tabure te dvije bučice za aerobik. Ako nemate bučice možete s vodom napuniti dvije boce od pola litre i jednako će dobro poslužiti.
1. U prvoj vježbi, uzmite bučice u ruke i držite ruke ispružene uz tijelo, stanite u raskorak s nogama u širini ramena, leđima okrenuti prema stolici. Sada se spuštamo u čučanj dok stražnjicom ne dotaknemo rub stolice. Ovu vježbu ponavljamo 20 puta.
Kao i kod svakog izvođenja čučnjeva, bitno je da vam je kralježnica u ispravnom položaju i da pravilno dišete. Kada se spuštate udišete, a kada ustajete izdišete.
2. U sljedećoj vježbi odmaknite se od stolice otprilike jedan metar tako da vam je stolica iza leđa. Sada jednu nogu zabacite unazad i stavite ju na stolicu, tako da se oslanjate na nožne prste. Ispravite leđa i spustite se tako da vam na prednjoj nozi koljeno ne prelazi ravninu prstiju i vratite se u početni položaj. Ovu vrstu čučnja ponovite 15 puta s jednom nogom pa isto toliko s drugom.
3. Legnite leđima na pod i stražnjicom se približite stolici, ruke držite na podu uz tijelo. Sada lijevu nogu stavite na stolicu tako da se oslanjate petom lijeve noge, a desnu nogu držite ispravno u zraku. Vježbu izvodimo tako da s lijevom nogom dižemo kukove i stražnjicu u zrak, zadržimo 3 sekunde u gornjem položaju i spustimo se nazad na pod. Ovu vježbu ponovite 10 puta s jednom nogom pa isto toliko s drugom.
4. U posljednjoj vježbi, stanite desno od stolice tako da desnu nogu ispruženu stavite na stolicu i oslonite se na nju petom. Sada držite leđa ravno i spuštajte se u kukovima na koljeno lijeve noge i zadržite se u tom položaju 3 sekunde te se vratite u gornji položaj. Ovu vježbu ponavljajte 10 puta za lijevu i 10 puta za desnu nogu.
Ove vježbe ponovite još 3 puta, a ako želite što prije vidjeti rezultate vašeg vježbanja ponavljajte ove vježbe bar 3 puta tjedno.
#A

Post je objavljen 09.09.2015. u 19:44 sati.