Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijaklaric

Marketing

POREMEĆAJ DUBOKOG SNA I SPAVANJA

Djeca koja imaju jako dubok san rijetko će se probuditi i ići na WC sami, i kada se pomokre u krevet često neće ni primijetiti to dok se ujutro ne probude. Neki roditelji bude svoju djecu, ali djeca se vrlo teško i probude, a kamoli da su svjesna da su odvedena u toalet.

Moramo imati na umu da sva djeca koja imaju dubok san nemaju i problema s mokrenjem u krevet. Gotovo sva djeca su vrlo aktivna tijekom dana, puno se igraju i uče, pa je logično da je u noći njihove baterije potrebno napuniti i zato je dubok san djeci potreban.

Mozak djeteta koje mokri u krevet možda još nije naučio da se probudi tijekom noći i nije postao svjestan potrebe da treba ustati i otići na zahod, kao odgovor na signale punog mjehura.

Istraživanja su pokazala da poremećaji spavanja poput apneje (ne uzima normalno zrak ili ima otežano disanje dok spava) su češći kod djece koja imaju problem mokrenja u krevet. Povećani krajnici su poznat uzrok apneje i neki liječnici preporučuju tonzilektomiju (uklanjanje krajnika u grlu) djeci s apnejom i poremećajem mokrenja u krevet. Ovo nije standardna praksa, treba se promatrati kao potencijalno agresivno liječenje djece s navedenim poremećajem.


Post je objavljen 08.09.2015. u 12:53 sati.