Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crniblogkomunizma

Marketing

Povjerenik njemačke vlade za istraživanje zločina komunizma održao predavanje u Zagrebu

[HRVATSKI CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA KOMUNIZMA / CROATIAN CENTER OF SURVEY THE CRIMINAL COMMUNISM]

 photo Predavanje Povjerenika njemakog parlamenta za istraivanje zloina komunizma u Njemakoj g Rolanda Jahna u Hrvatskom novinarsko_zpskctax4h7.jpg

Povjerenik njemačke vlade za istraživanje zločina komunizma, imenovan od zastupnika u njemačkom parlamentu Bundestag u Berlinu, g. Roland Jahn, ('Bundesbeauftragter für die Unterlagen des Staatssicherheitsdiendstes der ehemaligen Deutschen Demokratischen Republik', DDR), održao je u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu, dana 7. rujna 2015. godine, predavanje o zločinima komunizma i iskustvima s lustracijom u Njemačkoj, naglasivši da se u Saveznoj Republici Njemačkoj nakon njemačkog ujedinjena 1990. godine i pada Berlinskog zida (1989.) vrednovalo dokumente zloglasne Istočnonjemačke komunističke tajne službe sigurnosti, 'STASI', i na osnovi toga pokrenulo 70.000 istražnih postupaka od strane njemačke krim-policije i Državnog odvjetništva ('Generalstaatsanwaltschaft'), te da je nekoliko tisuća kriminalaca iz redova bivših komunista i oficira i suradnika komunističke tajne službe STASI ('Staatssicherheit') pravomoćno osuđeno na zatvorske kazne, i time lustrirano iz javnog i političkog života demokratske i pravne države.

U punoj dvorani Hrvatskog novinarskog doma u Zagrebu, izabrane goste pozdravio je sponzor predavanja, novinar i kolumnist Večernjeg lista Marinko Jurasić, između ostalih zastupnika Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) u njemačkom saveznom parlamentu g. Josipa Juratovića koji se zalagao za izručenje vodećeg udbaškog dvojca bez kormilara njemačkom pravosuđu (Zdravka Mustača i Josipa Perkovića), i posebno je pozdravio gospodina Dobroslava Paragu, predsjednika Hrvatske stranke prava 1861., kojeg je istaknuo kao borca za ljudska prava u vrijeme totalitarnog komunizma bivše Jugoslavije poput gospodina Jahna u vrijeme komunističke Istočne Njemačke.

Gospodin Jahn je na mjestu povjerenika za istraživanje zločina komunizma u Berlinu naslijedio predsjednika Savezne Republike Njemačke, Joachima Gaucka. Njemački Ured za istraživanje komunističkih zločina u Berlinu raspolaže s godišnjim proračunom od vrtoglavih 150.000.000 (150 milijuna) eura, te ima 1700 zaposlenih, što samo svjedoči o ozbiljnosti s kojim je njemačko društvo pristupilo rasvjetljavanju svoje tamne prošlosti, i pronalaženju povijesne istine.
Usporedbe radi, u Hrvatskoj je Ured za istraživanje komunističkih zločina pri vladi Republike Hrvatske ukinut, a dok je postojao s njime su upravljali bivši komunisti, tako da ionako od toga nije bilo ništa. Nevladina organizacija za istraživanje komunističkih zločina, Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma, u 11 godina postojanja nije dobila niti jednu jedinu kunu iz Državnog proračuna RH za svoje projekte, iako ima pismenu preporuku Europske komisije.

Na navedenom predavanju g. Jahna u Zagrebu, u organizaciji njemačke konzervativne zaklade 'Konrad Adenauer Stiftung', nazvana po prvom Zapadnonjemačkom poslijeratnom kancelaru i kršćanskom demokratu, bilo je i bivših komunista i suradnika nekadašnje jugoslavenske komunističke tajne službe, jer njima ništa ne smije promaknuti, ali i stoga što navedena zaklada podupire HDZ u kojemu se nalaze mnogobrojni bivši komunisti koji su 1990. samo promijenili kapute, ali su nastavili po starom, samo pod hrvatskim imenom, što je još gore.

Za kraj valja napomenti, da je g. Jahn naglasio kako je bivša Istočnonjemački vladajući režim komununističek partije nametao stanovništvu antifašizam s vrha države, što je ljudima bilo odbojno, s obzirom da su komunisti pod antifašizmom podrazumijevali totalitarni komunizam.

 photo Predavanje Rolanda Jahna njemakog povjerenika za istraivanje zloina komunizma u HND u Zagrebu 7 rujna 2015 god_zpsinxavr4w.jpg




Post je objavljen 08.09.2015. u 10:37 sati.