U 500 ml mlakog mlijeka uspite 3 ravne žlice šećera
i jedno pakiranje kvasca. Ostavite da nadođe
na toplom petnaestak minuta.
U 1100 g brašna sipajte 2 ravne žličice soli i
50 g ulja, pa nadošli kvasac. Umijesite tvrđe
tijesto, pa ostavite na toplom da nadođe 1-1,5 sat.
Ako nemate posebnu dasku za miješenje, preko stola razvijte prijanjajući foliju
(poslije rada se samo pokupi i lako se čisti).
Tijesto podijelite na 24 dijela i svaki razvaljajte u oval, pa duž elipse stavite nadjev.
Umotajte kao palačinku i urolajte u spiralu.
Slažite u mašću namazane dvije tepsije od pećnice. Premažite slanim jajetom
i ostavite još porasti petnaestak minuta.
Pecite na 200 stupnjeva 20 minuta.
Najdev: Na dva sjeckana crna luka propržite 600 g mljevenog mesa, dodajte vegetu, papar, crvenu papriku i origano.
(može se pomiješati bijeli sir sa jajima i pužići nadjevati time, umjesto mesom)
Idealni su za putovanja, zamrznuti ih, ponesete zamrznute i poslije 2-3 sata jedete kao da su sada pečeni
(mijesi, fotka i gušta Lastavica)
Post je objavljen 06.09.2015. u 07:01 sati.