Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Prijatelji životinja, a gdje ste sad?

U Japanu je započeo tradicionalni godišnji lov na dupine. Japanski ribari na taj se način bore protiv "štetočina" koji im rastjeruju ulov. Svake godine se u uvali Taji, poznatoj po tom "krvavom piru" ubije više od 20.000 dupina.

A što rade naši takobožni prijatelji životinja. Pogledajte njihovu mrežnu stranicu "Prijatelji životinja" - organiziraju vegetarijanske derneke, kukaju i cvile za donacijama. O ovom zločinu prema životinjama ni riječi. Ali, kada treba napadati plastiku, onda su upravo plastične vrećice pobile stotine tisuća morskih životinja i milijune ptica, onda su plastične boce podavile tisuće riba i kornjača. Licemjerno, zar ne? Još k tome, svoje nemušte pamflete dijele u papirnatim vrećicama, zagovaraju platnene vrećice čineći u svom neznanju štetu prirodi, životinjskom svijetu i u konačnici svima nama.


















Nije tema ovoga moga bloga, ali ne mogu prešutjeti jer poveznica su upravo ti navodni prijatelji životinja i to prokleto licemjerje - pa da ti licemjerni prijatelji životinja nisu izuzetak u našem modernom društvu, potvrđuje i jedna tužna slika. Tužnije i licemjernije ne može biti.



Više o ovome: ukucajte u google #kiyiyavuraninsanlik


I na kraju, moram biti iskren i pošten prema velikom dijelu eko aktivista. Cijenim ja napore istinskih prijatelja životinja. Njihova aktivnost nužna je danas kada je profit preuzeo sve ciljeve i koristi sva sredstva ne bi li se povećao. Jako dobro to i plastičari osjećaju, kada ih veliki uništavaju. Ali, neka se svatko bavi svojim poslom. Niti sam ja stručnjak za zaštitu životinja, a bogami nisu ni oni za plastiku, niti znaju. A još gore je kada svojim neznanjem štete svima - životinjskom svijetu, ljudima, sveukupnoj prirodi - promovirajući štetna rješenja, kada se ponašaju kao pravi ekološki trojani.



Izvori:
Do Something:
11 Facts about Dolphin Hunts
Sea Sheperd: Taiji's Cetacean Kill
Web: Prijatelji životinja




Post je objavljen 04.09.2015. u 12:42 sati.