Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Pandanet Go European Team Championship 2015/2016

Šesta sezona europskog timskog prvenstva (Pandanet Go European Team Championship, PGETC) ubrzo počinje, pa je došlo vrijeme da objavim značajne promjene u sastavu reprezentacije i planovima za nadolazeću sezonu.
Držim da je hrvatska reprezentacija postala uspješna pred dvije godine. Prvu smo sezonu igrali u B ligi iz koje smo ispali, a drugu sezonu nismo ni igrali. Treća je sezona bila obilježena brojnim organizacijskim nedostacima i neozbiljnošću. U četvrtoj smo sezoni odlučili koristiti ovo natjecanje da damo šansu novijim igračima koji su brzo napredovali i ozbiljno pristupali igri. Na to smo se još više fokusirali u prethodnoj sezoni. Držim da smo izabrali ispravan put jer brojni jaki igrači iz različitih razloga nisu sudjelovali u radu reprezentacije, a nadolazećim je igračima igra na visokoj razini puno koristila. Posebno bih istaknuo Damira Medaka, koji je prošle sezone od deset igranih mečeva, često protiv značajno jačih protivnika, ostvario pet pobjeda. Iako nismo igrali u najjačem sastavu, prošle smo sezone ostvarili respektabilno peto mjesto u C ligi koja se sastojala od dvanaest reprezentacija.
Unatoč uspješne dvije sezone, držim da je došlo vrijeme za promjenu ciljeva hrvatske reprezentacije u ovom natjecanju. Prateći strukturalne promjene u Hrvatskoj Igo Udruzi i zreliju atmosferu u go zajednici, s ponosom predstavljam najjači sastav reprezentacije od početka ovog natjecanja:

1. ploča - Matej Zakanj, 4. dan
2. ploča - Lovro Furjanić, 3. dan
3. ploča - Zoran Mutabžija, 5. dan
4. ploča - Stjepan Meštrović, 1. dan

Držim da ove sezone imamo visoku šansu za plasman na jedno od prva dva mjesta u C ligi i kvalifikaciju u B ligu. Iako imamo značajno jači sastav nego prošle godine, kvalifikacija neće biti laka jer na ta dva mjesta ciljaju jake reprezentacije poput Litve, Slovenije i Južne Afrike. Reprezentacija, uz prvu postavu, mora imati dva do osam rezervnih igrača. Ovim bih putem zamolio sve zainteresirane za igru u reprezentaciji da mi se jave na lovro.furjanic@gmail.com najkasnije u ponedjeljak, 31. kolovoza. Kasnije prijave neće biti prihvaćene jer u rujnu imamo razmjerno kratak rok za prijaviti sastav reprezentacije. Htio bih naglasiti da su svi ozbiljni kandidati dobrodošli. Niti jedan igrač ne garantira da će moći igrati svaki meč (biti će ih jedanaest) i svaka je rezerva korisna, neovisno o snagi. U slučaju (pre)velikog interesa, zainteresirani će u utorak biti obavješteni o načinu selekcije za raspoloživa mjesta. Dodatne informacije o PGETC-u mogu se naći na njihovim internet stranicama: http://pandanet-igs.com/communities/euroteamchamps/4

U očekivanju uspješne sezone,
Lovro Furjanić

Slike priložio Muradenu

Post je objavljen 28.08.2015. u 17:41 sati.