Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

EXIT reciklažom do humanosti

Posjetitelji EXIT festivala skupili pola tone
ambalažnog otpada u humanitarne svrhe


U okviru kampanje “Donate Your Waste / Doniraj svoj otpad“ provedene tijekom Exit festivala u Novom Sadu u organizaciji tvrtke za reciklažu plastike Greentech, Recan fonda za reciklažu limenki i JKP Zelenilo iz Novog Sada, posjetitelji festivala i organizatori kampanje skupili su i poslali na reciklažu pola tone otpadnih PET boca i limenki, a prihod od sakupljenog materijala biti će doniran djeci koja boluju od teških i rijetkih bolest u okviru akcije “Humani ponedjeljak”, koju provodi JKP Zelenilo iz Novog Sada.

Tijekom festivala Exit, Greentech i Recan su na više punktova na Petrovaradinskoj tvrđavi i u okviru Exitovog kampa na plaži Štrand organizirali preuzimanje PET boca i limenki od posjetitelja Exita, a za učešće u akciji u ovisnosti o količini predanog otpada nagrađivali ih bedževima kampanje, otvaračima za limenke, eko cekerima i sportskim torbama. Veliki interes izazvao je Recanov recikli – specijalni bicikl za prešanje limenki postavljen u kampu na Štrandu.

Gosti Exitovog kampa iz inozemstva masovno su se uključili u akciju, navodeći da je odvajanje otpada za reciklažu u zemljama iz kojih dolaze uobičajena pojava i da im je drago da i na Exit festivalu imaju mogućnost dati svoj doprinos zaštiti životne okoline i učestvovati u ovoj akciji humanitarnog karaktera.

Tri godine za redom Exit, tvrtka za reciklažu Greentech i Recan fond za reciklažu limenki, tijekom Exit festivala provode ekološku kampanju s ciljem podizanja svijesti mladih ljudi o značaju pravilnog odlaganja otpada i reciklaže u zaštiti životne sredine i očuvanju prirodnih resursa. Ove godine u kampanji “Donate Your Waste / Doniraj svoj otpad“ sudjelovalo je približno 20.000 posjetitelja festivala koji su sakupili oko 7.000 PET boca i 15.000 limenki za reciklažu.















Izvor:
Greentech:
Posetioci Exit festivala sakupili pola tone ambalažnog otpada u humanitarne svrhe
Animated flags



Post je objavljen 27.08.2015. u 10:47 sati.