Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rvatiudijaspori

Marketing

Ti si kćeri tatin sin!

(Preporuka za uz čitanje Elemental)

Simptomi starenja :

- mlađi brat ti je završio srednju
- za ručkom razmišljaš što ćeš sutra kuhati
- ne možeš se sjetiti kada si zadnji puta igrala skrivača
- uvod u rečenicu ti je "u moje vrijeme"
- na poslu se pokušavaš sjetiti jesi li ugasila peglu
- dobivaš pozivnice za svadbu od školskih kolega
- mama te pita za savjet
- osamnaestogodišnjake nazivaš djecom
- prijateljica ti javi da je trudna...

Slabo se sjećam vrtića. Kroz maglu vidim trošnu zelenu ogradu i lik tete. Ne pamtim joj ime. Općenito imam problem s imenima. Vidim lica neke djece i to je sve. Nje se iz vrtića ne sjećam, ali znam da smo se već tamo skompale. Druženje se nastavilo u osnovnoj, na treninzima, srednjoj pa do danas. Nikada nismo bile najbolje prijateljice. Možda smo zato i opstale.
Njena sestra je najbolja prijateljica moje drage pa je zadnjih nekoliko godina naše druženje bilo intenzivnije. Ne slažem se s njom u iks stvari. Ona je odabrala neki svoj put meni posve stran. I ne znam zašto mene to ljuti kada je u suštini loša jedino po samu sebe. Pretpostavljam zato što mi je stalo. Uvijek me raduje kava s njom. Dobro je društvo. Jedni od najboljih provoda vežu se uz nju. Lijepo je imati prijatelja koji će popiti kavu s tvojom mamom kada si ti daleko. Važno mi je da znam roditelje svojih prijatelja i da moja mama zna moje društvo.
I onda jednog dana javi da je trudna. Ona s kojom sam bježala od policije (ništa ozbiljno rolleyes). Ona s kojom sam gradila kućicu od pet cigli i tri daske. Ona s kojom sam na prevaru prvi puta markirala sat. Ona s kojom dijelim toliko lijepih i ružnih uspomena. Ne ide mi to nikako u glavu. Pa ona je još dijete. Ja sam još dijete. Ili nismo više djeca?




Kada se to dogodilo? Ja još uvijek tu i tamo zaigram nogomet. Imam ps3 i tamagotchija na mobitelu. Obožavam gledati crtane filmove. Ja sam veliko dijete, a moji prijatelji imaju djecu.

Danas je javila da će biti curica. I prvo mi je na pamet pao film Mi nismo anđeli i tata Nikola. hihi Draga i ja smo navijale za dečka jer smo zaključile da za njih ima boljih igrački. Ma nema to veze sa seksizmom. Ne smatram da dečki bolje prolaze u životu. Sve ovisi tko se kako postavi. Jednostavno više volim action man-a od barby!

Jednom davno u Dalmaciji čovjek dobio kćer, a nadao se sinu. Da ga utješi prijatelj mu reče "Ma ne brini, ako sad nema miška dobit će ga kad naraste". True story!

Ne mogu dočekati bebicu. Biti će to prva beba u društvu. Postati ću tipična teta iz Njemačke haha
D me smatra za jako maštovitu i kreativnu osobu pa me zamolila za pomoć oko odabira imena. Još od kada se prikazivala serija Ljubav u zaleđu sa sestrama Sašom, Matijom i Vanjom sam zaljubljena u ta unisex imena za cure. Favorit mi je Matija. Zamišljam jednu lijepu, ambicioznu i samostalnu mladu ženu koja zrači samopouzdanjem.
Proučila sam i značenja imena i tu mi je za oko zapala Nika - pobjeda.

Imate li vi djecu? Kako ste odabrali ime?


Post je objavljen 21.08.2015. u 16:23 sati.