Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Oštar pad proizvodnje u europskom građevinskom sektoru

LUXEMBOURG - Proizvodnja u građevinskom sektoru Europske unije oštro se smanjila u lipnju, pri čemu je značajan pad zabilježen i u sektoru niskogradnje i u onome visokogradnje, izvijestio je u srijedu europski statistički ured. Na razini Europske unije sezonski prilagođena proizvodnja u građevinskom sektoru smanjena je u lipnju za 1,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, izvijestio je Eurostat. Time je pad graditeljskih aktivnosti u EU osjetno ubrzao na mjesečnoj razini, s obzirom na revidirani podatak za svibanj koji pokazuje njihov 0,2-postotni pad.
Aktivnosti u sektoru niskogradnje potonule su u lipnju u EU za 1,7 posto, a u sektoru visokogradnje za 0,9 posto, izračunali su u Eurostatu.
Među zemljama članicama čijim je podacima Eurostat raspolagao najviše su na mjesečnoj razini smanjene aktivnosti u građevinskom sektoru Njemačke, za 4,5 posto, te u Poljskoj, za 4,2 posto. Najizrazitiji rast bilježila je Rumunjska, za 3,5 posto, te Bugarska, za 2,6 posto, i Velika Britanija, za 2,5 posto.
Eurozona je također u lipnju zabilježila oštar pad proizvodnje u građevinskom sektoru u odnosu na prethodno mjesec, i to za 1,9 posto. U prethodnom su mjesecu aktivnosti prema revidiranim podacima porasle 0,2 posto apartmani Istra

Post je objavljen 20.08.2015. u 07:39 sati.