Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Slikovni komentar: još jedna nova koalicija za spas Hrvatske...



Bezstrasno, sporazum je razuman. Postoji mogućnost da obe strane profitiraju. Nek Josipovićevci sami mogu dobit 4,5% recimo u 1. izbornoj jedinici, pa im možda čačićevci donesu 0,5%, može bit mandat. To je zajeb, kad si oko tih niskih postotaka oko 5%, mala razlika u broju glasova može značiti veliku razliku u mandatima.

Kao HSS i HSLS, 2007. zajednička lista i sa 6% glasova osvajaju osam mandata, a 2011. svaki posebno, svaki po 3% i HSS jedva osvaja jedan mandat, a HSLS nijedan.

2003., koalicija HSLS i DC, ukupno tri mandata, potonja s jednim mandatom čak postaje članica vladajuće koalicije i dobiva jedno ministarsko mjesto.

Koalicija Josipovića i Čačića čini definitivno nemogućom koaliciju Josipovića i ORaH-a (iako vjerojatno iaonako Holy, a i članstvo stranke, ne bi bili za to).

ORaH, a isto i ŽZ, nemaju rekao bih izbora - moraju ići samostalno, jer im koalicije donose znatan rizik od NEGATIVNE sinergije. Pa što ulove. S malim pomacima, može biti nula mandata ili deset. Isto MOST, ali on ima "utvrdu" u 10. IJ, sigurno bar jedan mandat, možda 2 ili 3.

Imaju utvde i Čačić, IDS i HDSSB. Ostali nemaju.

Još bi bilo logično da se Jurčić priključi. Uz Linića, četiri lidera, pa tko voli, nek izvoli. Mogu doć do par mandata, a siguran je čini mi se jedino Čačić u 3. IJ.

Kako gor, nije baš "isto sranje, drugo pakovanje" ai nije baš ni različito. bang Baš su šašavi ti Hrvati!



Post je objavljen 18.08.2015. u 20:12 sati.