One kojima godinama ili ljetima prate ovaj blog znaju da smo u Berlinu iskušali baš svu međunarodnu kuhinju, u principu povoljno jeli svaki dan specijalitete druge kuhinje, ja sam naravno sve stavljao na blog. Ove godine je malo drukčije, ne očekujemo više reprizu pa biramo uglavnom najbolje, a najbolje se iskristaliziralo uglavnom na dva mjesta, staroberlinski restaurant "Nante Eck" u čuvenoj ulici Unter den Linden i "Maredo", recimo onaj na Potsdamer Platzu. Smješteni su na elitnim mjestima, cijene izgledaju izuzetno visoke, no pravi znalci poput nas znaju kako doći do izvrsnog jela po cijenoj nižoj nego doma. U prvom restaurantu smo jeli uglavnom hranu za Stammtisch goste, to je nešto po cijenama i obliku kao naše marende, samo obilnije, drugarica prosvjeduje zbog stila fotkanja na kojima porcije izgledaju nerealno male (ubacio sam u post jednu njenu fotku ;)), kobasice smo isto tamo jeli, već je bilo na blogu, a "Maredo" su čuveni majstori za steakove, eto slučajno saznah u Berlinu da se zadnji restaurant iz lanca otvorio u Zagrebu, ne znam jesu li i tamo biftek i svinjski filei sa svim prilozima tako zamamni. Jinov apsolutni favorit je ipak "Nante Eck" gdje osvojio sve stare berlinske konobarice.
p.s.
Jedna stvar mi nikad nije bila jasna kod nas, sjetio sam se jučer uz ručak, svi znamo da i špek ide na ražnjiće, u Berlinu normalno dobijem bez pitanja, kod nas samo ako sami roštiljamo u prirodi u vlastitoj režiji.